Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 22. junija |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Šest preprostih stvari, s katerimi ženi lahko pokažete, da jo ljubite

COUPLE

KAMIL MACNIAK | SHUTTERSTOCK

Brantly Millegan - objavljeno 30/11/17

V zakonskem vsakdanu drobne pozornosti ogromno pomenijo. Nabrali smo nekaj idej …

Ponosno rečem, da sem poročen že štiri leta in pol. Zdaj sem že skoraj strokovnjak na področju žensk in zakona, ne? (Namesto mene lahko odgovori razkačen pogled moje žene …) Skratka, še vedno sem in vedno bom le vajenec. Biti poročen je vsakdanji izziv in seveda se ves čas trudim, da bi se izboljšal, tako da delam, kar mislim, da moram. Naslednjih nekaj idej sem si sposodil od drugih, nekaj pa se mi jih je porodilo s časom.

Da bi stvari postavil v pravi kontekst, naj povem, da delam od doma, da je moje delo edini vir družinskega dohodka. Žena skrbi za dva majhna otroka, večinoma ona hodi po nakupih in skrbi za gospodinjstvo.

YOUNG COUPLE
ROCK AND WASP | SHUTTERSTOCK

Vsi imamo drugačen položaj, kar je dobro. S svojim zapisom nikakor ne mislim, da bi morali biti vsi zakoni tako urejeni, a izhajam iz svojega, ker ga tudi najbolje poznam in nekatere ideje izhajajo iz moje specifične situacije. Zdaj pa k šestim preprostim stvarem, ki – tako verjamem – lahko možem pomagajo bolje ljubiti svoje žene.

1. Vprašajte jo, kakšen je bil njen dan, šele potem ji spregovorite o svojem

Čez dan sta oba trdo delala. Oba sta utrujena in oba se verjetno želita o stvareh pogovarjati. Vendar najprej vprašajte svojo ženo, kakšen dan ima za sabo. Vedno. S tem ji pokažete, da se vam zdi njeno delo pomembno in da vas zanima, kaj misli. S tem ji – če je še treba – dajete pomen. To vam svetujem tudi takrat, ko ji morate povedati kaj velikega.


Ill man

Preberite še:
Moški dokazano slabše prenašajo prehlad in virozo kot ženske

ZAPRACOWANY MĄŻ
Shutterstock

2. Vsak dan se ji iskreno zahvalite za njeno delo za družino

Vaša žena trdo dela in verjetno za svoje delo prejme malo, premalo priznanja. Ne plače, ne javnega priznanja … Dati ji morate vedeti, da njeno delo cenite in vrednotite. Čeprav vsak od nas ljubezen izraža na svoj način, a samo misel na to, da jo cenite, največkrat ni dovolj. To ji je treba vsak dan povedati na različne načine. Recite ji, napišite ji na listek, podarite ji darilo, samo nekaj naredite.

3. Vedno pokažite, da ste zadovoljni s tem, kar je naredila za vas, čeprav morda po vašem mnenju ni najboljše

Gre za vašo ženo, ki jo obožujete in ne za vašo uslužbenko ali služkinjo. Če nekaj naredi za vas, ji pokažite, da ste zadovoljni. Čeprav je bila po vašem mnenju pri čem nerodna, se ji zahvalite in ji morda kasneje povejte, kaj ste v resnici imeli v mislih. Večerja ni bila tako okusna kot običajno? Pojejte jo in se ji vseeno zahvalite. Ne kritizirajte.

FAMILY
YANLEV | HUTTERSTOCK

4. Če je treba nekaj narediti, a sta oba utrujena, se vi žrtvujte in to storite

Za vama je dolg, naporen dan. Ravno sta sedla k počitku, ko je vajin mali zaklad začel na ves glas jokati (ali je bilo treba do konca pomiti posodo ali še kaj počistiti itn.). Seveda vsak čaka, da bo drugi vstal. Morali bi se žrtvovati in poskrbeti za to. Kot mož naredite stvari, ki jih nihče od vaju ne mara delati.

5. Redno ji dajajte poklone, na čakajte na posebne priložnosti

Če je ona vaša žena, potem je gotovo lepa in čudovita. In ko pri njej vidite lastnosti, ki jih občudujete, ji to povejte.


Mother talking with son

Preberite še:
6 stavkov, ki jih ne smete reči otroku

6. Zvečer posvetite dovolj časa svojim otrokom

S tem vsi zmagajo. Vi preživite zabavne trenutke z otroki, vaši otroci se lahko zabavajo z vami ali pa poslušate, kaj so čez dan doživeli. Iz dveh razlogov s tem tudi ženi izkazujete ljubezen. Najprej zato, ker bo z veseljem gledala, kako z otroki gradite lep odnos, po drugi strani pa je bila ona ves dan z otroki in ji boste s tem omogočili, da se spočije ali da se posveti čemu drugemu.

Preprosto, kajne? Zdaj pa pojdite svoji ženi pokazat, da jo imate radi!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila francoska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.

Tags:
zakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.