Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kam na družinski izlet v okolici Ljubljane?

DRUZINA

OSEBNI ARHIV

Tudi poznojesenski in zimski dnevi so primerni za izlete.

Aleteia - objavljeno 02/12/17

Trije namigi za družinski izlet pozimi, ki vam ne bo vzel več kot nekaj ur

Konec tedna ponuja več časa, ki ga družina lahko preživi skupaj. A včasih zaradi pomanjkljive organizacije ostanemo kar doma ali pa se vedno oklepamo istih destinacij.

Spletna stran Kam z mulcem ponuja obilico idej za poživljajoč skok v naravo. Mi smo izbrali tri lokacije v okolici Ljubljane, kamor jo lahko popihate na družinski izlet(ek).


SKI

Preberite še:
Kako se odpraviti na družinsko smučanje, ne da bi bankrotirali

Sveti Jakob nad Katarino

Simpatična vzpetina v Polhograjskem hribovju je Sveti Jakob nad Katarino, ki vam med drugim lahko ponudi blagodejen pobeg iz ljubljanske megle. Eno od izhodišč za dostop je Žerovnik, kamor prispemo po cesti, ki povezuje Ljubljano in Polhov Gradec.

Sveta Ana

Sveta Ana je vzpetina nad krajema Podpeč in Jezero. Ob vzponu na vrh, ki z manjšimi otroki traja okrog 45 minut, boste nagrajeni predvsem z razgledom na vse Ljubljansko barje in tudi na Kamniško-Savinjske Alpe. Izhodiščna točka je Podpeško jezero.

Park Brdo

Park Brdo je sicer bolj znan po visokih protokolarnih obiskih in je zanje, ko se zgodijo, tudi rezerviran. A še zdaleč ni zaprt za navadne smrtnike. To je sicer treba preveriti na številki 04 260 1000. Če je park odprt, bodo imeli vaši malčki bodo imeli tam idealen poligon za poganjalčke in opazovanje živali ob jezerih. Vi pa odlične poti za vozičkanje. Brdo najdete, če na gorenjski avtocesti iz smeri Ljubljane izberete izvoz Kranj vzhod.

Tags:
družinarekreacija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.