Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 12. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Kaj če bi za božič obdarili tiste, ki vaš dar resnično potrebujejo?

Girl crying

Pixabay

Barbara Oprčkal - objavljeno 14/12/17

Več luči in več upanja za otroke v stiski in vse, ki so jih prizadela neurja

Nadškofijska karitas Maribor z različnimi programi pomoči pomaga več tisoč otrokom vsako leto. Pomoč je namenjena plačilu šolske prehrane, šole v naravi, letovanj, šolskih potrebščin …

Tako kot vsako leto pa tudi letos organizirajo adventno božično akcijo Več luči, več upanja, ki se je začela na prvo adventno nedeljo in se bo končala na praznik Gospodovega darovanja, 2. februarja.

Topel obrok zagotoviti vsaj 60 otrokom

“Vemo, da so otroci nedolžni, ranljivi in popolnoma odvisni od odraslih ter da so po naravi radovedni, živahni, radoživi in polni upanja. Številni že zelo zgodaj spoznajo, kaj pomenijo so materialne težave, s katerimi se srečuje njihova družina, in ob tem doživljajo stiske in žalost,” so navedli pri Nadškofijski karitas Maribor, kjer si tudi letos želijo, da bi zbrali dovolj sredstev, s katerimi bi lahko pomagali vsem, ki so zaprosili za pomoč.

Kot je dejal predsednik Nadškofijske karitas Maribor Branko Maček, so potrebe velike, zato upajo, da bodo z adventno božično lahko zagotovili topel obrok vsaj 60 otrokom in prav takšnemu številu otrok pomoč pri plačilu šole v naravi oziroma druge šolske ter obšolske dejavnosti.

__________________________________________________

Vsak lahko pomaga tako, da pošlje sporočilo SMS s ključno besedo DAR1 ali DAR5 na številko 1919 in s tem prispeva en evro ali pet evrov za otroke v stiski.

Svoj dar pa lahko nakažete tudi na:
TRR: IBAN: SI 56 0417 3000 1196 398, Nadškofijska karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor, BIC: KBMASI2X, koda namena: CHAR, namen: Več luči več upanja, referenca: SI12 0000000293059

Karitas Slovenija
Tatjana Splichal | Družina

Številne družine prizadete zaradi neurij

Slovenska karitas želi pomagati vsem, ki so jih prizadela zadnja neurja. Še posebej veliko prizadetih gospodinjstev je na Koroškem, na območjih Solčave, Nove Štifte, Gornjega grada z okolico, Suhe Krajine, Kočevja, na posameznih območjih Dolenjske, Bohinja, Jezerskega in še po številnih krajih po Sloveniji, kjer je divjal veter.

Karitas bo z zbranimi sredstvi pomagala pri vzpostavitvi najnujnejših pogojev za bivanje in pri odpravi nastale škode.

___________________________________________________

Kdor bi želel pomagati, lahko obišče spletno stran www.karitas.si, jih pokliče na 01/ 300 59 60 ali daruje neposredno z nakazilom na: SLOVENSKA KARITAS, Kristanova ulica 1, TRR (Nlb): SI56 0214 0001 5556 761, sklic: SI00 201, namen: NEURJA.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.