Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Zmenek v pižami

MAN AN WOMAN IN PAJAMAS

MARIYA ADAMOVA | SHUTTERSTOCK

Marjeta Bec - objavljeno 16/12/17

Zakonci vemo, kako težko si je vzeti čas za zmenek. Čas, ki ga posvetimo drug drugemu, ob tem pa nas nihče ne moti. Tole je malce izvirnejši način

Z možem ugotavljava, da si je bilo ob petih majhnih otrocih težko vzeti čas zase zaradi potreb, ki jih majhni otroci pač imajo.

Ob malo večjih otrocih, ki jih sicer lažje pustiva v varstvu, pa sva se zalotila, da se nama velikokrat ne ljubi potruditi, da bi si organizirala zmenek. Sploh če gre za priložnost, za katero se morava zvečer urediti, lepše obleči in se odpraviti od doma.


YOUNG COUPLE

Preberite še:
Desetkrat NE za dober zakon


COUPLE STARING

Preberite še:
Šest slabih navad, ki vam lahko uničijo zakon, in kako se z njimi spopasti

Viroza ali Božja previdnost

Prejšnji konec tedna se nama je zgodilo nekaj, česar se starši majhnih otrok bojimo: oba hkrati sva obležala s trebušno virozo. Hvala Bogu se otroci niso nalezli. Po napornem koncu tedna, ko sva se izmenjevala pri skrbi za otroke, medtem ko je drugi bruhal ali počival, so odšli v šolo in vrtec.

Midva pa sva ostala doma. Na kavču, v pižamah. Od bolezni sva bila dovolj izčrpana, da naju kljub stanovanju, ki je kar klicalo po čistilnem servisu, gospodinjska opravila niso dvignila s kavča. Prav tako naju ni mamila skušnjava uporabe računalnika in telefonov, saj se nama je od slabosti še vedno malo vrtelo v glavi.

RINGS;PALMS;MARRIAGE
TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Ko načrti počakajo …

Tako sva se na kavču, v pižamah, pokrita z odejo, pogovarjala in se crkljala. In ugotavljala, da se že celo večnost ni zgodilo, da bi imela toliko ur časa res samo za naju.

Časa, ko naju nihče ne potrebuje, nihče ne zmoti, ko nama ni treba narediti prav nič nujnega. Ko načrti počakajo. Saj to vsi poznamo, kajne? Dokler smo zdravi, je vse nujno in neodložljivo, ko pa zbolimo, je kar naenkrat treba (in je tudi mogoče) odložiti marsikaj.


COUPLE

Preberite še:
Šest preprostih stvari, s katerimi ženi lahko pokažete, da jo ljubite

Hvaležna Bogu za njegovo izvirnost

Po dveh urah najinega zmenka v pižamah sva ugotovila, da naju je čas, ki sva ga kljub bolezni lahko preživela skupaj, povezal skoraj tako, kot bi naju povezal kak konec tedna v dvoje, ki si ga trenutno zaradi dojenčka še ne moreva privoščiti.

Samo nasmehnila sva se lahko ob spoznanju, na kako izvirne načine deluje Bog.

WOMAN COLD
Stokkete - Shutterstock

“Njim, ki Boga ljubijo, vse pripomore k dobremu” (Rim 8,28)

Preizkušnje – takšne in drugačne – so del življenja. Nihče jim ne uide. Sama se še vedno velikokrat ujamem v zanko in se želim prepirati z Gospodom, ko me doleti kakšna preizkušnja.

Odkar pa z otroki vsako jutro pri jutranji molitvi preberemo dnevno Božjo besedo, lažje prepoznavam, kako se preizkušnje, ki jih sprejmeš z zaupanjem v Boga, spreminjajo v blagoslov. V tem primeru v blagoslov zmenka v pižami.

Vir: Družina in Življenje, diz.si

Tags:
družinazakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.