Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Šest korakov, da vaš prvi zmenek ne bo tudi zadnji

DATE

Tatsiana Tsyhanova - Shutterstock

Tina Martinec Selan - objavljeno 06/01/18

Nevsiljiva, prijetna in ravno prav intimna govorica telesa bo pomagala pri prebijanju ledu

Spoznali ste simpatičnega moškega ali žensko in dogovorila sta se za zmenek. Mu/ji bom všeč? Bo vse šlo gladko? Ali bo temu zmenku sledil še kakšen? Takšna in podobna so vprašanja, s katerimi si razbijate glavo. Zagotovo se med drugim sprašujete tudi to, kako se vesti in urediti, da boste na prvem zmenku zasijali v kar najboljši luči.


MAN AN WOMAN IN PAJAMAS

Preberite še:
Zmenek v pižami


KRZYŻYK NA ŁAŃCUSZKU

Preberite še:
Jezusova strastna ljubezen – revolucija za žensko srce

1. Prvi vtis je zelo pomemben

Prvi vtis je sestavljen iz vizualne informacije, h kateri spadata zunanjost in govorica telesa, slišne informacije, torej melodike govora, višine glasu in hitrosti govorjenja, ter iz dejansko spregovorjenih besed. Morda ste se pred prvim zmenkom z osebo že videli oziroma srečali. Lahko pa tudi ne, dandanes se številni pari spoznajo prek spletnih forumov, klepetalnic ali pa jim zmenek organizirajo prijatelji. V vsakem primeru bo prvi zmenek tisti, ki bo odgovoren tudi za prvi vtis.

2. Ostanite zvesti sami sebi

Oseba, s katero greste na zmenek, je prav na vas videla oziroma v vas začutila nekaj posebnega, zato vas je tudi povabila ven. Zato ni priporočljivo, da bi na prvi zmenek prišli kot povsem drugačen človek, tako rekoč neprepoznavni – to lahko vašega izbranca ali izbranko celo prestraši in odbije. Nevsiljiva, prijetna in ravno prav intimna govorica telesa bo pomagala pri prebijanju ledu.

GIRL DATE
Estrada Anton - Shutterstock

3. Zavedajte se svojih dobrih lastnosti, tako vizualnih kot tudi osebnostnih

Zabavnost, sposobnost pošaliti se na svoj račun, široka obzorja in sposobnost pogovora o številnih temah – to so lastnosti, na katere bodite ponosni. Prav tako tudi na svoje hobije, znanje.

Dvome o tem, zakaj je izbral/a ravno vas (“Kako to, da je ne moti moja pleša? “), pa kar odmislite. Prav tako se ne primerjajte z drugimi (“Ona je lepša, zakaj ni ven povabil nje?”), to ne koristi ne vam ne komu drugemu.


COUPLE

Preberite še:
Ljubezen ima pet stopenj, a se večina parov ustavi pri tretji. Zakaj?

4. Ne razkrijte vseh adutov že na prvem zmenku

To velja tako za vaše psihološke adute, vašo preteklost, vaše želje in hrepenenja, kot tudi za vizualne. Dobro je, če kakšna stvar ostane še za naslednjič in za zmenek za tistim. Seveda sta iskrenost in odprtost zelo pomembni, a če boste osebo obremenili z vsemi podrobnostmi vaše družinske zgodovine že na prvem zmenku, lahko vse skupaj postane zamorjeno.

Če pa se boste na pogled zdeli preveč izzivalni (kar še posebej velja za ženske) in bo moški videl že vse, potem tudi ne bo ostalo veliko čara za prihodnjič.

WEB3-PARFUME-SMELL-NOSE-HIGIENE-SENT-Shutterstock
Shutterstock

5. Uredite se lokaciji zmenka primerno

Seveda je razlika, če greste na prvi zmenek v gledališče ali na drsališče. Če je zmenek športne narave, potem se vsekakor uredite športno in krilo ter visoke pete pustite doma. Če pa je priložnost bolj elegantna, potem mora biti tudi oprava temu primerna in pravilno izbrana obleka lahko naredi velik vtis.

Osnove urejenosti za moške, umiti lasje, pobrita, pristrižena oziroma negovana brada ter prijeten osebni vonj, pa so verjetno jasne in o njih ni treba izgubljati besed.

6. Kako je z ličenjem in dišavami?

Večina moških bo rekla, da ima raje nenaličen ženski obraz kot preveč naličen. A nežno, okusno in zmerno ličenje, ki samo poudari najlepše stvari na vašem obrazu, bo dodalo piko na i vaši urejenosti. Resnici na ljubo, moški takega ličenja sploh ne opazijo oziroma se jim zdi tak videz “naraven”.

S parfumom ne pretiravajte ne ženske ne moški, pravilo je, da naj oseba zazna vaš parfum le, če se skloni blizu vas.


SUPRISE

Preberite še:
Trije recepti, da ohranimo partnerski odnos živ


KOCHAJĄCE SIĘ MAŁŻEŃSTWO

Preberite še:
Preprosto načelo, ki je utrdilo najin odnos

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.