Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Will Smith: Vstanite iz udobnega naslonjača in delajte napake

Will Smith

Will Smith | YouTube

Barbara Oprčkal - objavljeno 14/01/18

Neuspeh je v življenju lahko celo bolj pomemben kot uspeh. Zakaj?

Navdih, navdihujoče, spodbudne besede. To je nekaj, kar nujno potrebujemo v vsakdanjem življenju. Vsaj od časa do časa jih moramo slišati. Morda nas bodo spodbudile k izpolnjevanju novoletnih zaobljub, morda pa potrebujemo samo nekaj pozitivnega za dan, v katerega smo vstopili.

Ne glede na to, kakšno spodbudo potrebujete, vam vsekakor lahko pomagajo besede priljubljenega hollywoodskega igralca Willa Smitha, ki je na svojem kanalu na YouTubu delil navdihujoč video, v katerem je spregovoril o uspehu oziroma neuspehu.




Preberite še:
S čim je hollywoodski igralec navdušil množico mladih


POLAR BEAR,POPE FRANCIS

Preberite še:
Papež Frančišek: Zahvalimo se tudi za težave in preizkušnje

https://www.youtube.com/watch?v=vEhoc_zGeN0

Iskati neuspeh

Kot pravi, do neuspeha ne bi smeli imeti negativnega odnosa. “Neuspeh je bistvenega pomena in je del tega, da postanemo uspešni. Neuspeh morate celo iskati, saj se boste le tako učili,” je prepričan igralec.

Uspešnim ljudem pogosto spodleti, vendar se iz tega neuspeha nekaj naučijo in to znanje uporabijo pozneje pri drugih preizkušnjah.

Ob tem Smith spodbuja: “Morate tvegati. Živeti morate na robu svojih sposobnosti. Živeti morate tako, da boste skoraj povsem prepričani, da vam bo spodletelo. Zato imamo vaje. Vaja je nadzorovan neuspeh.”


Bono U2

Preberite še:
Obstaja težava, ki je Bog ne more rešiti

Vstanite iz udobnega naslonjača

“Neuspeh ti pomaga prepoznati tista področja, na katerih se moraš še razvijati,” še pravi igralec, ki je ob tem navedel misel pisatelja in motivatorja Johna C. Maxwella. “Fail early, fail often, but always fail forward.” Če izjavo povzamemo v slovenščini, bi se glasila: Naj vam spodleti že zgodaj v življenju in pogosto, a naj bodo vsi ti padci vedno usmerjeni naprej.

Še ena misel istega avtorja pa pravi: “Če hočete resnično uresničiti svoje sanje – resnično uresničiti, ne le govoriti o tem – morate vstati iz udobnega naslonjača in začeti delati napake. Doživeti morate nešteto neuspehov, toda zavedajte se, da morate kljub temu narediti korak naprej in napake obrniti sebi v prid.”


GIULIA MICHELINI

Preberite še:
“Sin, ki sem ga želela splaviti, mi je rešil življenje”




Preberite še:
Leto, ki je spočelo navdihujoče uspehe


MĘŻCZYZNA PATRZY W DAL

Preberite še:
Želite imeti vse pod nadzorom?

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.