Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Redovnice, ki so oblekle Lady Gaga, Katy Perry in Rihanno

NUNS WALKING

DZIEWUL | SHUTTERSTOCK

Adriana Bello - objavljeno 15/01/18

In tega sploh ne vedo

Pred nekaj leti je 11 sester karmeličank perujskega rodu prišlo v samostan zaprtega tipa v kraju Cumbres Mayores na jugu Španije, ki so ga zgradili leta 2014. Nikdar si niso predstavljale, da bodo zaradi svojih šiviljskih sposobnosti izdelovale oblačila za svetovno znane osebnosti, kot so Lady Gaga, Miley Cyrus, Katy Perry in Rihanna.

Mojstrice pletenja in kvačkanja

Vse se je začelo, ko je Maríi Lemus, kreativni direktorici znane znamke María Ke Fisherman, znanec omenil, da so te redovnice prave mojstrice pletenja in kvačkanja, tehnik, ki so jih v njenem podjetju veliko uporabljali.

Lemusovo je začelo zanimati sodelovanje in je redovnicam odnesla različne vrste preje, da bi videla, kako delajo. Bilo ji je zelo všeč in karmeličankam je v zameno za izdelavo nekaterih kosov oblačil ponudila sredstva za njihove različne človekoljubne dejavnosti.

Seveda zneska, ki ga je ponudila Maríe Ke Fisherman, ne poznamo, upamo pa, da je visok, saj cene njihovih oblačil (za izdelavo katerih potrebujejo dneve in celo tedne) dosegajo med 500 in 1.300 evrov.


Medieval nuns

Preberite še:
Redovnice so reciklirale, še preden je to postalo moderno


NUN,DOMINICAN SISTERS,CLOISTER

Preberite še:
Iz prve roke: česa redovnice nočejo slišati

FASHION MODEL
CATWALKER | SHUTTERSTOCK

Sodobni in včasih tudi drzni kroji

Najbolj zanimivo je, da te sestre živijo v klavzuri, kjer nimajo ne radia ne televizije ter ne vedo, da se njihovi izdelki pojavljajo na najznamenitejših modnih brveh in da jih zelo rade nosijo trenutno najbolj znane pevke na svetu. Sodobne in včasih tudi drzne kroje sta oblikovala María Lemus in njen sodelavec Víctor Alonso.

V njihovem kraju, ki šteje slabih dva tisoč prebivalcev, so redovnice postale slavne. Vidijo jih lahko le, ko gredo k njim kupit slaščice, ki jih izdelujejo, da pokrijejo tekoče stroške. Rad jih pohvali tudi lokalni župnik, da so z eno od modnih stvaritev ime kraja Cumbres Mayores ponesle v ZDA in celo na Japonsko.

Naše babice so imele prav, ko so govorile, da znajo redovnice šivati kakor angeli, vendar si nihče ni mislil, da bodo postale prave modne strokovnjakinje.


Will Smith

Preberite še:
Will Smith: Vstanite iz udobnega naslonjača in delajte napake




Preberite še:
Pogosto besnite za volanom? Nima smisla.


COUPLE

Preberite še:
14 zabavnih mejnikov v življenju zakonskega para

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.

Tags:
moda
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.