Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 13. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

3 nauki o veselju ”najsrečnejše ženske vseh časov”

web3-happiness-happy-joy-happiest-woman-alive-soulpancake-via-facebook-fair-use

Soulpancake via Facebook | Fair Use

Sophia Swinford - objavljeno 19/01/18

Ta neverjetna ženska nam svetuje, kako naj žanjemo srečo v vsakdanjem življenju

Ameriško medijsko podjetje Soul Pancake, ki išče predvsem pozitivne in navdihujoče vsebine za optimistične milenijce, se je odločilo za analitično raziskavo sreče in začelo projekt, ki so ga poimenovali Znanost sreče. Toda v vseh raziskavah in anketah, ki so jih opravili, je vedno izstopala ena sama ženska. Edina je bila, ki je v njihovi anketi o sreči dosegla 100 odstotkov, zaradi česar si je prislužila naziv ”najsrečnejše ženske vseh časov”.

Ko so jo vprašali, kako je mogoče, da je tako srečna, je svetu zaupala tri skrivnosti, zaradi katerih vsak dan svojega življenja žanje srečo.

Hvaležnost

Vsako jutro začne s hvaležnostjo Bogu, da se je zbudila, da ji je namenjen še en dan življenja. Nato, pojasnjuje, se Bogu zahvali za tekočo vodo, za milo, zobno kremo, za hrano. ”Včasih vstanemo in si mislimo: ‘Ne vem, ali mi bo danes uspelo.’ Toda zavedati se moramo, da smo resnično blagoslovljeni,” zatrjuje najsrečnejša ženska vseh časov.


Omar Naber

Preberite še:
Kako je Omar Naber povezal očeta in sina, ki nista govorila 10 let


LITTLE PRINC

Preberite še:
Mali princ in 5 znanstveno dokazanih življenjskih naukov

Služenje

Da lahko služimo bližnjemu, nam v vsakdanjem življenju ni treba delati izjem. Služenje pravzaprav niti ni dejanje, ki ga načrtujemo, ampak bolj naš odnos do življenja. ”Potem ko malce premišljujem in zmolim,” nadaljuje, ”rečem le: ‘V redu, Bog, s čim ti lahko danes ustrežem? In komu lahko danes pomagam?”’


GIULIA MICHELINI

Preberite še:
“Sin, ki sem ga želela splaviti, mi je rešil življenje”


SARA AHLIN DOLJAK

Preberite še:
Sara Ahlin Doljak: Zaradi bolezni ne more govoriti, a je še vedno uspešna odvetnica

DISNEYLAND
PIXABAY

Otroškost

Risanke, presenetljivo dodaja, so ključnega pomena za njeno srečo. To, da neguje smisel za preprostost in otroškost, še preden začne dan, ji pomaga, da se umiri, ko čaka, da ji Bog odgovori na njena vprašanja.

Včasih so drobne stvari zelo pomembne. Če ste preobremenjeni ali nezadovoljni, poskusite vnesti preprostost in mir v svojo jutranjo rutino. Namesto da bi zjutraj najprej preverili telefon in odgovorili na elektronsko pošto, si vzemite trenutek za hvaležnost in si morda celo oglejte kakšno risanko.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja AleteiePrevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


STICNA

Preberite še:
Skrivnostni beli menihi, ki zdravijo ljudi


Peter Opeka

Preberite še:
Koliko denarja so slovenski misijonarji ponesli k pomoči potrebnim


SLOVENIA FLAG

Preberite še:
Pozabljeni mož, ki je napovedal slovensko prihodnost

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.