Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Kakšna bo po novem vaša časovnica na Facebooku

FACEBOOK LIKE

PIXABAY

Lojze Grčman - objavljeno 26/01/18

Na družabnem omrežju Facebook se obetajo spremembe

Pred kratkim je šef Facebooka Mark Zuckerberg napovedal skorajšnje spremembe, zaradi katerih je v digitalnem občestvu završalo. Družabno omrežje z več kot dvema milijardama uporabnikov v bližnji prihodnosti napoveduje spremembo algoritma.

Gre za manjšo vidnost na primer za objave, pri katerih naslovi obetajo bistveno več, kot bralcu da vsebina, še bolj zagrizeno iskanje lažnih novic in zmanjšan doseg javnih oziroma poslovnih profilov na Facebooku. Torej tudi medijev.


FAMILYLIFE

Preberite še:
Siti idealnih družinskih prizorov na Facebooku? Poglejte nekaj realnih.

FACEBOOK
TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

V ospredju prijatelji

Zato pa naj bi se Facebook spet vrnil h koreninam: večji poudarek bo na komunikaciji (komentiranje, všečkanje, deljenje …) s prijatelji in na objavah, ki bodo spodbujale razpravo. Zuckerberg je poudaril željo, da bi ljudje čas na Facebooku preživeli kakovostneje.

V ozadju pa se seveda skriva hrepenenje po evrih, ki jih bodo morali za večjo vidnost in posledično prepoznavnost v oglaševanje na Facebooku vlagati poslovni profili.

“Facebook bo oglaševalcem še malo otežil delo. Tistih, ki vemo, kako kakovostno oglaševati, to ne prizadene. Oni, ki so v sivem povprečju, pa bodo za vloženi denar verjetno imeli manjši donos. Facebook dela naravno selekcijo oglaševalcev,” meni strokovnjak za družabna omrežja Filip Pesek.


SMARTPHONE SOCIAL MEDIA

Preberite še:
Bodo družbena omrežja nadomestila medčloveške odnose?

Kaj storiti?

Spremembe bodo vplivale tudi na vidnost Aleteinih objav. Če želite, da se te vsemu omenjenemu navkljub pogosto znajdejo na časovnici vašega profila, storite tole: na vrhu profila Aleteia Slovenija kliknite gumb Sledim, nato pa s kljukico označite Prikaži kot prvo – kot je prikazano na spodnji fotografiji.

FACEBOOK
ZAJEM ZASLONA

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.