Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 28. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Jezus je rekel, da boljše devetdnevnice, kot je ta, ni

WEB3-HANDS-GOD-SKY-SUNSET-LIGHT-CATHOLIC-shutterstock_712661815-Artit-Fongfung-AI

SHUTTERSTOCK

Ellen Mady - objavljeno 29/01/18

Včasih Jezusa prosimo tisoč stvari. To nam je tudi sam naročil: "Prosite in se vam bo dalo." A Gospod ponuja še učinkovitejšo pot

Dolindo Ruotolo je bil rojen kot peti od enajstih otrok. V otroštvu je imel veliko težav z zdravjem, njegova družina pa se je večkrat znašla tudi v materialni stiski. Še močneje ga je zaznamovala ločitev staršev.

Preizkušan

Večino svojega življenja je deloval v Neaplju. Veliko je molil, se žrtvoval in služil bližnjim. Pogosto je bil preizkušan, kot duhovnik je moral kar dvakrat na zagovor v Rim. Njegovo življenje je bilo prežeto s popolno predanostjo Jezusu, venomer mu je izročal vse svoje težave.

“Popoln revež sem, moja moč je moja molitev. Skozi življenje me vodi Božja volja, ki se ji popolnoma predajam. Moja varnost na neravni poti je Božja mati Marija,” je vedno ponavljal.

Pater Pij ga je že imenoval svetnik

Zelo zgovorno o njem pričuje anekdota iz življenja njegovega veliko bolj poznanega sodobnika svetega patra Pija: Ko je skupina romarjev iz Neaplja prišla k njemu v Pietrelcino, jih je pozdravil z vprašanjem: “Zakaj prihajate sem, če pa imate svetnika v Neaplju? Pojdite k njemu, svetnik je.”


SAŠA EINSIEDLER

Preberite še:
“Kar se nam dogaja, je odsev tega, kar nosimo v sebi”


INSOMNIA

Preberite še:
Ne morete mirno spati? Zmolite to molitev.

Devetdnevnica za izročitev Gospodu

Verjetno je najbolj znan kot avtor devetdnevnice, ki spodbuja k popolni predanosti Gospodu. Don Dolindo je učil, da se ne smemo osredotočati na svoje potrebe, težave.

Vedno je spodbujal, da svoje prošnje prinašamo pred Gospoda in pustimo, da On v svoji modrosti in previdnosti poskrbi za nas. Don Dolindo je poudarjal, da je Gospod obljubil, da bo poskrbel za vse potrebe, ki Mu jih izročimo.

Jezus je takole govoril donu Dolindu:

Zakaj se obremenjuješ s skrbmi? Prepusti skrbi za tvoje vsakdanje potrebe meni in bodi miren. Resnično ti pravim, da vsako dejanje prave, slepe, popolne predaje meni povzroči učinek, ki si ga želiš, in razreši vse težke situacije.Tisoč molitev ne odtehta enega dejanja prepustitve – tega nikoli ne pozabi. Ni boljše devetdnevnice, kot je ta: “O, Jezus, ves se ti predajam. Jezus, ti vodi moje življenje.”

Te besede lahko ponavljamo, ko potrebujemo Božjo tolažbo, ali pa jih molimo kot del devetdnevnice.

Don Dolindo Ruotolo je Božji služabnik. Postopek za njegovo beatifikacijo je odprt.


WOMAN,FRUSTRATED

Preberite še:
Vas muči stres? Tu je molitev, ki vas bo osvobodila nepotrebnih skrbi.


KOZMA AHAČIČ

Preberite še:
Kozma Ahačič – jezikoslovec, ki je premagal Gorana Dragića in Ilko Štuhec


PRAYER

Preberite še:
Kako naj molimo, da bomo prejeli tisto, za kar prosimo?

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.