Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

5 iger, ki se jih lahko igrate z otroki, tudi ko ste na smrt utrujeni

TIRED DAD

SHUTTERSTOCK

Tommy Tighe - objavljeno 08/02/18

Igre, ki vam ne bodo vzele preveč energije

Starši se občasno znajdejo pred prav posebnim izzivom. Iz službe pridejo izčrpani, doma pa jih pričakajo energični otroci, ki pričakujejo, da se bosta očka ali mamica z njimi igrala še celo popoldne. Medtem gre vam po glavi le to, da bi na kavču malo zadremali.

Kako se rešiti iz tega položaja in pri tem poskrbeti, da bo volk sit in koza cela? Tu je nekaj predlogov, kaj se lahko igrate z otroki, tudi če ste na smrt utrujeni.

1. Kaj imam na hrbtu?

Če ste tako utrujeni, da ne morete niti glave držati pokonci, potem je ta igra kot nalašč za vas. Lezite na posteljo ali na kavč, otroci pa vam naj na hrbet polagajo različne predmete. Kaj je vaša naloga? Ugibajte, kaj ta predmet je. Otrokom se bo zdelo vaše ugibanje zelo zabavno, boste videli.


MARKO JUHANT

Preberite še:
Kaj storiti, da starši ne bodo hodili na fakulteto na govorilne ure otrok?

2. Če te ujamem, ti dam poljubček

Ko se vaši otroci želijo loviti, vam pa res ni do tega, da bi tekali po hiši ali zunaj in jih lovili, spremenite lovljenje v igro če te ujamem, ti dam poljubček.

Vse, kar morate narediti, je to, da stojite v prostoru, otroci pa tečejo okoli ali mimo vas. Vi se jih poskušate dotakniti in če vam uspe, jim na lička pritisnete en velik poljubček.

LITTLE,BOY,PLAYING,ALONE
Shutterstock

3. Skači kot opica

Če nimate niti toliko energije, da bi stali, medtem ko otroci tekajo mimo vas, potem je igra skači kot opica kot nalašč za vas.

Udobno se namestite na stolu ali naslonjaču, otroci pa naj se pred vas postavijo v vrsto. Potem za vsakega določite eno žival, ki jo mora otrok posnemati. Vi jih pri tem ocenjujete glede na to, kako zelo vas bodo nasmejali.

Otroku recite: “Skači kot opica!” ali “Skači kot lev!” oziroma kaj podobnega … Tako bodo otroci sprostili svojo energijo.


FAMILY CUDDLE

Preberite še:
4 ideje, kako družino spraviti v akcijo

4. Lov na zaklad

Otroci so vedno navdušeni nad pustolovskimi igrami.

Za igro potrebujete manjši zaklad (čokoladico ali kaj podobnega), ki ga skrijete nekje v hiši. Namesto da daste otrokom zemljevid, ki bi jih pripeljal do tega zaklada, jim na hrbet nalepite namig, ki jih bo pripeljal do zaklada.

5. Skrivalnice in čiščenje kopalnice

Ste povsem brez energije, a hkrati veste, da vas čaka kar nekaj dela po hiši.

Z otroki se v tem primeru lahko igrate skrivalnice. Naj štejejo čim dlje – odvisno od tega, do koliko znajo šteti, vi pa se skrijte v kopalnico. Medtem ko vas bodo iskali, se vi lotite čiščenja.

Seveda to ne bo temeljito čiščenje, ampak ravno toliko, da počistite  največjo umazanijo. Ko vas otroci najdejo, se zamenjajte in medtem ko štejete vi, delo še dokončate.

Res je, da se prostor ne bo svetil, a kakšno malenkost kljub temu lahko opravite tudi s pomočjo igre.

Prispevek je nastal po prispevku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.




Preberite še:
Jezus je rekel, da boljše devetdnevnice, kot je ta, ni


MARRIAGE

Preberite še:
25 let poročena, 3 leta ločena, nato jo je znova zaprosil za roko


SMARTPHONE

Preberite še:
Koliko všečkov potrebuje Facebook, da vas pozna bolje od žene?

Tags:
družinaotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.