Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 16. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev ob začetku posta

MAN PRAYING

©George Martell The Pilot Media Group | CC

Aleteia - objavljeno 16/02/18

Jezus, obudi v meni željo, da bi hodil s Tabo

Poskusimo si v postnem času vzeti nekaj časa za premišljevanje in molitev. Že nekaj minut bo dalo našim dnem drugačno barvo.

Jezus,tudi letos me vabiš, da stopim na pot priprave na veliko noč.Zavedam se, da si me letos našel z veliko istimi dvomi in nemirom kot lani.Odpusti mi, ker vedno, ko se spravljam k molitvi, najdem tisoč izgovorov.Kljub temu si Ti vedno tu, ob meni;mi prideš nasproti, ko mi pojemajo moči,zato si želim, da bi bil s Teboj.Jezus, ko utrujen in izčrpan stopaš proti Golgoti, vidim, kako čudovito je življenje.Vsak namreč, ki se dá na razpolago in prinaša srečo drugim  ̶ zapostavljenim,bolnim,tistim, ki jih nihče nima rad  ̶ ugotovi, da ima življenje ob Tebi smisel.Zato, Jezus, mi pomagaj:da v mojem življenju ne bo zmanjkalo Tvoje besede,da Te bom bolje spoznal,da se bom postil, ne da bi to dajal na veliki zvon,da bom učinkovito orodje Tvoje dobrote,da bo moja molitev kot sončni žarek med oblakiin predvsem da Te ne bom nehal iskati.Jezus, pomagaj mi tudi, da bo ta postni časčas miru in premišljevanja,misli na to, kolikokrat sem pozabil nate,medtem ko si ti trpel in umrl za vsakogar od nas.Jezus, vem, da želiš, da Te gledam v očiin tako odkrijem veselje v tem, da Ti sledim.Jezus, vse to mi pomagaj. Amen.

(Rafa Gonzáles OP)

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Makovec.

Tags:
molitevpost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.