Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 13. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Dominikanec, ki je brcal z Beckhamom in hodil z manekenko

PHILIP MULRYNE

AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA / dominicans.ie

Lojze Grčman - objavljeno 20/02/18

Njegovi nekdanji soigralci so debelo pogledali, ko je bil Philip Mulryne posvečen v duhovnika

Severnoirec Philip Mulryne je bil zelo obetaven nogometaš. V mladosti je pravzaprav obetal še več od te oznake. Tri leta je bil namreč član kultnega kluba Manchester United, bil je blizu tudi njegovi najboljši ekipi.

A na njegovo smolo je treniral ob boku z odlično generacijo, med njimi je bil tudi David Beckham. Zato pa je v svoji 12-letni karieri igral za manj znane, a še vedno poklicne klube na Otoku in deset let tudi za severnoirsko reprezentanco.

Trije avtomobili na leto ga niso osrečevali

Zdaj 40-letni Phil ni bil vselej ravno angel. Včasih je znal “zažurati” prek roba. Oboževal je nogomet in kariero, a to ga ni osrečevalo prav dolgo.

“Proti koncu dvajsetih let sem začutil nezadovoljstvo. Na leto sem si kupil tri ali štiri avtomobile, da se nisem dolgočasil. Enako je bilo z oblekami in hišami. Življenje nogometaša je polno pasti, kot so nočni klubi in pozornost žensk,” je za The Times dejal zdajšnji dominikanec, ki je nekoč hodil z manekenko Nicolo Chapman.


ALEKSANDER ČEFERIN

Preberite še:
Čeferin o Slovencih v Argentini: Zelo dobri ljudje so, veliki domoljubi!


ANDREJ VOMBERGAR

Preberite še:
Slovenski nogometaš iz Argentine bogatejšim rekel ne in izbral Slovenijo

PHILIP MULRYNE
Irish Province of the Dominican Order

Brez poti nazaj

Vse bolj se je začel spraševati o svojem poslanstvu. Vzel si je leto premora od nogometa in se odpravil domov, kjer je spet našel vero. Ta je postala tako pomemben del njegovega življenja, da poti nazaj med dva gola ni bilo več.

“Potem se je od nikoder pojavila želja, da bi postal duhovnik. Vedel sem, da ni ‘moja’, saj o tem nikoli prej nisem razmišljal. Vse moje življenje se je sukalo okrog nogometa,” je Mulryne povedal za irishnews.com.

Nekaj časa je ta vzgib ignoriral, potem se je spraševal, ali je to res to, saj “Bog ne pošlje SMS-sporočila”.


SIMON KOCEVAR

Preberite še:
“Jakov Fak je človek za velika tekmovanja”

PHILIP MULRYNE
Irish Province of the Dominican Order


PRIEST

Preberite še:
Bi si upali duhovniku priznati, da ste med pridigo zadremali?

Duhovnik z 12-letno nogometno kariero

Izbral je dominikance, napredoval stopničko za stopničko, leta 2013 opravil preproste oziroma začasne zaobljube in naposled lani poleti v Belfastu daroval novo mašo. “Poklicanost je včasih težko razložiti, lahko je zelo skrivnostna. Z nogometom so se mi uresničile sanje. Srečen sem, da sem ta poklic opravljal 12, 13 let. Menim, da mi bodo izkušnje in vrednote iz moje športne kariere lahko pomagale na duhovniški poti,” pa je Mulryne izjavil za BBC.


TERAPEVTA BREZNIKAR RUPARČIČ

Preberite še:
Nemoč, žalost, nerazumljenost, sram. Tabu, ki to ne bi smel biti
Preberite še:
Mož iz Vipave, ki se je zapisal v rusko zgodovino


JANEZ RUS

Preberite še:
Bukve, zakaj sploh rastete tukaj?

Tags:
duhovnik
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.