Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Obarvaj svoj post: Otrok v meni

SNOWBALL FIGHT

Shutterstock

Aleteia - objavljeno 24/02/18

Vabimo vas, da ta post obarvamo pisano

Jezus je namreč trpel in umrl, da bi mi živeli  ̶  živeli v polnosti. V postnem času se odrekamo hrani, škodljivim navezanostim in razvadam, negativnosti, darujemo svoj čas drugim, se žrtvujemo  ̶  vse to, da bi se osvobodili in zaživeli bolj polno, veselo, barvito.

Vabimo vas, da se nam vsak dan posta pridružite v premišljevanju kratke misli iz Svetega pisma in preprosti nalogi. Tu je naslednji izziv:

Sobota, 20. februar

“Niste vi mene izvolili, ampak sem jaz vas izvolil in vas postavil, da greste in obrodite sad in da vaš sad ostane; tako vam bo Oče dal, kar koli ga boste prosili v mojem imenu.” (Jn 15,16)

Naloga: Ni naša zasluga, da se imenujemo in smo Božji otroci. Izbral nas je On. Želi le, da to tudi ostanemo, se tega zavedamo in v tem preprosto uživamo. Vzemimo si 10 minut za razmislek, kaj nam pomeni to, da smo Božji otroci. Kaj od Boga dobim in kako se v tej vlogi počutim?

Potem pa naredimo nekaj otroškega: pojdimo se sankat, naredimo snežaka, pripravimo si svojo najljubšo jed iz otroštva ‒ karkoli, kar vzbudi otroka v nas.


FAMILYLIFE

Preberite še:
Siti idealnih družinskih prizorov na Facebooku? Poglejte nekaj realnih.


GAME

Preberite še:
“Smrtno resne” ali noro zabavne družabne igre


Little boy lauging

Preberite še:
Tri šaljive zgodbice o otrocih in veri

Izzive preteklih dni najdete tukaj.

Tags:
Obarvaj svoj postpost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.