Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 13. junija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Ko je hudo, se ženska vedno bolje znajde kot moški”

WEB3-MOJCA-MAVEC

OSEBNI ARHIV

Barbara Oprčkal - objavljeno 01/03/18

Ženska ženski ‒ vsestranska voditeljica in popotnica

Mojca Mavec je simpatična televizijka in popotnica, ki tekoče govori kar šest jezikov. Je velika ljubiteljica čajev in knjig. Njenega nalezljivega nasmeha se najverjetneje spomnite predvsem iz oddaje Čez planke, ki ima na Televiziji Slovenija že zelo dolgo tradicijo, saj jo Mojca neprekinjeno ustvarja že od leta 2001.

V zadnjih letih se veliko osredotoča tudi na ekopotovanja in etični življenjski slog. Rada poroča o temah, ki so v medijih prevečkrat preslišane. O svojih potovanjih pa pravi, da so bila najboljša šola, na katero se je vpisala.

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?

O ja, se, večkrat na teden. Rada se zbujam zgodaj, pred sončnim vzhodom, da je še dovolj časa za čaj v postelji in jutranje branje. To je ura samo zame, s knjigo, svežimi novicami, brez telefonskih klicev in slabe volje.

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete … ?

Vse bo dobro, še en dan, še en začetek, še ena priložnost, da stvari naredim bolje kot včeraj.

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker … ?

… je to še vedno prva stvar, ki jo večina ljudi opazi.

4. S čim, kje in kako se duhovno napolnite?

Gozd. Gozdovi. K sreči jih je v Sloveniji veliko. Že moja nona me je učila, kako poslušaš šumenje dreves. Stari hrast ali Kosovelovi bori. Na Krasu so od nekdaj znali slišati vsako drevo posebej.

5. Kako se ob vseh obveznostih in vsesplošnemu pomanjkanju časa posvetite svojemu možu oziroma partnerju?

Časa imamo več, kot si mislimo, samo ne znamo upravljati z njim. Z dobro plansko službo se vse da. 😉 Srede zvečer so lahko že mali petki, čas za sprostitev, in konci tedna so najini, tega nama ne vzame nihče.


WOMAN,HOME,COUCH

Preberite še:
Ženska intuicija – zakaj jo imamo?
Preberite še:
Mlada mamica izgubila bitko z rakom. To je njena zgodba.

MOJCA MAVEC
OSEBNI ARHIV

6. V službi ste imeli naporen dan – nosite delo in težave domov? Kako se temu izognete?

Nisem zaposlena, sem svobodnjakinja in veliko dela že tako ali tako opravljam od doma. Ko imam slab dan, to težko skrijem, skušam pa čim prej odpraviti. En sam pogovor dela čudeže.

7. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni in kaj ste se iz nje naučili?

Potovanja. Najboljša šola, v katero sem se vpisala. Potovanja so poskrbela, da sem boljši človek, da skušam razumeti, ne samo obsojati, da sem bolj iznajdljiva, samostojna in občutljiva za druge.


RODZINA NA KANAPIE

Preberite še:
Kako vzgajati otroke, da bodo bolj hvaležni in veseli

8. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?

Dajmo naši! Zdi se mi, da bi vsi morali imeti v sebi nekaj športnika. Športniki vsaj vedo, kje je cilj, in znajo hitro steči proti njemu.

9. Kakšen je vaš večerni ritual, ki vas umiri?

Topla kopel. S ščepcem sivke.

10. Biti ženska je lepo, ker … ?

… vedno najdemo rešitev. Ko je hudo, se ženska vedno bolje znajde kot moški. In je na svetu kaj bolj ljubkega od ženske? Metulji in rože morda. A prava ženska je nekaj za vse življenje.

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in vse, kar potrebujemo, je nekaj spodbudnih misli, pa ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.


DEANA JEZERŠEK

Preberite še:
Kako biti žena, mamica in podjetnica? “Delujem na fotosintezo”
Preberite še:
“Bog je ženska. Ima najlepši nasmeh, kar sem jih kdaj videl”


FAMILY TURNSEK

Preberite še:
Slovenska družina v Venezueli potrebuje našo pomoč

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.