Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 18. junija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Za slovensko družino v Venezueli zbrali skoraj 3.000 evrov!

Urška Leskovšek - objavljeno 07/03/18

Zaradi vaše pomoči bo slovenska družina v Venezueli lahko plačala stroške za pridobitev slovenskega državljanstva

Potem ko smo pred nekaj dnevi objavili članek o slovenski družini v Venezueli, ki je v hudem pomanjkanju in si želi, da bi se lahko preselila v Slovenijo, ste se, dragi bralci, velikodušno odzvali povabilu, da jim pomagamo.

Na bančni račun je prispelo skoraj 3.000 evrov vaše pomoči, nakazila pa še prihajajo. Dania Frank iz društva Lipa, ki Slovencem iz Venezuele pomaga v postopkih pridobivanja državljanstva, ocenjuje, da bodo stroški teh postopkov za družino Turnšek znašali približno tisoč evrov, preostanek darov pa bodo namenili neposredno družini.

Družina Turnšek je potrebno dokumentacijo v Venezueli že zbrala, z darovi pa bo Frankova zdaj lahko poskrbela za prevode in upravne takse. Če bodo slovenski organi prošnjam za državljanstvo ugodili, se bo družina lahko preselila v Slovenijo, česar si zelo želijo, saj so razmere v Venezueli nevdržne.


FAMILY TURNSEK

Preberite še:
Slovenska družina v Venezueli potrebuje našo pomoč

Iz Venezuele: Nimamo besed, s katerimi bi izrazili svojo veliko hvaležnost

Družina Turnšek je novico o zbranih sredstvih sprejela z veliko ganjenostjo. Poslali so nam dva videa z zahvalo ‒ v prvem posnetku govori oče Denis, ob njem pa sta sin Abraham in hči Laura. V drugem videu se zahvaljuje hčerka Raquel, ki se je zaradi nevzdržnih razmer preselila v Ekvador, a si želi, da bi lahko skupaj z družino prišla v Slovenijo.

V prihodnjih dneh bomo objavili zgodbe še nekaj drugih Slovencev v Venezueli, ki potrebujejo našo pomoč.


Peter Opeka

Preberite še:
Koliko denarja so slovenski misijonarji ponesli k pomoči potrebnim


DUNCAN HALDANE

Preberite še:
Nobelov nagrajenec, za katerega le redki vedo, da je Slovenec

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.