Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Želite več časa za bližnje? Tu so trije načini, kako to doseči

FRIENDS,HUG,FRIENDSHIP

Shutterstock

Nicole Poole - objavljeno 20/03/18

Vam vedno zmanjkuje časa? Obstaja rešitev

Prijateljstvo, romantična zveza, družinske vezi. Vse to se ob obveznostih, ki jih imamo, pogosto znajde na samem dnu naših prioritet. Včasih se zdi pravi čudež, da imamo ob delu in domu sploh še kakšnega prijatelja. Dejstvo je, da živimo v svetu, kjer so objave na Facebooku in Instagramu postale naš način komuniciranja. Kdaj, če ne zdaj, je pravi čas, da razmislimo o ljudeh, ki nam v življenju veliko pomenijo in jim namenoma posvetimo več časa.

Tu so trije načini, kako lahko to storite.

1. Ustvarite cilje

Vsak mesec si zastavite cilje, ki vas bodo pripeljali do letnega cilja, in vsak teden si zastavite cilje, ki vas bodo pripeljali do mesečnega cilja. Med vsemi temi zastavljenimi cilji naj bodo postavljene kategorije in ena izmed teh kategorij naj bodo odnosi.

Cilji v tej kategoriji so lahko na primer: pokliči očeta med odmorom za malico ali pošlji sporočilo prijateljici med vožnjo z avtobusom. Za izpolnitev določene naloge si določite točno določen del dneva in jo potem tudi izpolnite.


PRZYJACIÓŁKI

Preberite še:
Želim si zares dobro prijateljico!

2. Ustvarite urnik

Vsi poznamo dneve, ko se obveznosti začenjajo kopičiti. Zato je nujno, da si pišete urnik. Natančno načrtujte obveznosti in vodite evidenco. Mogoče se vam bo sprva zdelo nekoliko smešno, a v svoj rokovnik zapišite prav vse, tudi to, kdaj boste poklicali prijatelja ali sestro.

Načrtovati telefonski pogovor, kosilo ali kavo ni noben zločin. Če skrbno načrtujemo stvari, ki jih moramo opraviti za službo, zakaj ne bi prav tako skrbno načrtovali tudi časa, ki ga bomo preživeli z ljudmi, ki jih imamo radi.

Pogosto je tako: če ne bomo zapisali, tega ne bomo storili.


PRINCESS DIANA AND MOTHER TERESA

Preberite še:
Neverjetno prijateljstvo med svetnico in princeso

3. Odkrito komunicirajte

Resnica je, da se veliko odnosov začne krhati ali pa zveze razpadejo zato, ker imamo težave s komunikacijo. Včasih je treba biti iskren tako do sebe kot do drugih. “Preprosto ne zmorem vsega,” je stavek, ki ga včasih moramo izreči na glas.

Komunikacija je ključnega pomena na številnih področjih v našem življenju in odnosi niso izjema. Če zamudite na kosilo, pozabite voščiti za rojstni dan ali se udeležiti katerega drugega pomembnega dogodka, to iskreno priznajte in se opravičite.

Vsi smo samo ljudje. Če bomo prijateljem ali družinskim članom povedali, kaj nas bremeni in kakšne obveznosti imamo, bodo lažje razumeli, zakaj se neko obdobje vedemo, kot da za nas ne obstajajo. Še več ‒ če bodo vedeli, kaj se dogaja, nas bodo tudi lažje podprli in bodrili.

Odnosi so zelo pomembni, zato ne smemo pozabiti na tiste, ki so nam blizu. Ob vsaki priložnosti, ki jo imamo, jim tudi povejmo, koliko nam pomenijo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.


WOMEN CHATTING

Preberite še:
Z eno preprosto besedo lahko spremenite življenje mimoidočemu


ANJA HLAČA FERJANČIČ

Preberite še:
“Ja, težave in delo nosim domov in sem tečna. Ampak …”


MAN WATCH

Preberite še:
Zakaj zamujamo?

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.