Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 25. maja |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Pogled nekdanjega satanista, ki se je vrnil v Cerkev

David Arias

David Arias / via Portaluz.org

Aleteia - objavljeno 07/04/18

"Ko se moli rožni venec, se zlo razburi!" trdi človek, ki je štiri dolga in mračna leta preživel v satanistični sekti

David Arias se je rodil v mehiški prestolnici, a se je pri 16. letih preselil v Kalifornijo, kjer so ga sošolci uvedli v znano okultistično igro klicanja duhov (oiuja) in so ga povabili, da sodeluje pri njej na nekem pokopališču.

Čeprav izhaja iz tradicionalno krščanske družine,je David povedal, da je s starši in sorodniki o veri veliko razpravljal in je sam sebe označil za “provokatorja”.


SATAN

Preberite še:
Pet dejstev o Satanu, ki jih morda ne poznate

Krhki verski temelji

Glede na to, da je imel krhke verske temelje, ni čudno, da so ga novi kalifornijski prijatelji zlahka prepričali, naj sodeluje pri skrivnih zabavah in obredih, ki so vključevale vsakovrstne spolne prakse in neomejeno uživanje alkohola in drog.

Kmalu so ga povabili tudi v ožji krog t. i. Satanove cerkve. V tej skupini so bili ljudje vseh starosti, ras in družbenih položajev. Od tistih, ki so se samo oblačili v črno in se črno barvali okrog oči, do tistih, ki so imeli nekakšno avtoriteto: to so bili zdravniki, odvetniki, inženirji …

David je bil s svojimi 16. leti med najmlajšimi člani. Skupina se je izogibala policiji in je članom grozila s smrtjo, če bi izdajali, kaj se v njihovi “cerkvi” dogaja.


DEMON

Preberite še:
Malodušje – Satanov najljubši pripomoček

Štiri leta v sekti

Član sekte je bil štiri leta. David pravi, da ga je od nje odvrnila “notranja praznina”, zato se je vrnil k svoji prvotni, Katoliški cerkvi.

Po tej vrnitvi se je David poročil in se dejavno vključil v župnijo ter z drugimi začel deliti izkušnjo svoje mračne preteklosti, še posebej s špansko govorečo skupnostjo v Kaliforniji.

Danes David opozarja na to, da morajo starši pozorno spremljati svoje otroke, saj imajo otroci “lahek dostop do mnogih precej škodljivih skušnjav”.

Poleg tega priporoča redno udeleževanje pri maši, redno spoved in molitev rožnega venca, pri čemer poudarja: “Rožni venec ima veliko moč. Ko ga nekdo moli, se zlo razburi!”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


JACUQES FESCH

Preberite še:
Jacques Fesch – morilec, ki bo morda postal svetnik


Bronze statue of Archangel Michael

Preberite še:
Kako se angeli borijo proti demonom?


GREGOR ZONTA

Preberite še:
Zakaj se nekdanji zvezdnik resničnostnega šova pri 36 letih da krstiti?

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.