Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 26. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kako papež Frančišek moli za dobro voljo

POPE FRANCIS LAUGHING

Antoine Mekary | ALETEIA

Aleteia - objavljeno 14/04/18

"Življenje je preveč resno, da bi ga doživljali preresno," sveti oče navaja pisatelja Chestertona, ko govori o dobri volji in humorju

V knjigi Bog je mlad papež Frančišek razkriva, da že 40 let vsak dan moli za dobro voljo, in sicer z molitvijo, ki jo je napisal sveti Tomaž More. Takole gre:

O Gospod, nakloni mi dobro prebavoin tudi kaj za prebavljanje.Daj mi telesno zdravjein dovolj dobre volje, da bom zanj skrbel.Daj mi, o Gospod, svetniško dušo,ki bo ohranila dobroto in čistost,da je ne bo strašil grehin bo znala v Tvoji navzočnostistvari ponovno postaviti na pravo mesto.Daj mi dušo, ki se ne bo dolgočasila,godrnjala, vzdihovala in se pritoževala;in ne dopusti, da bi se preveč ukvarjals tistim vsiljivcem, ki se imenuje jaz.Nakloni mi, Gospod, smisel za humor,in milost, da se bom znal pošaliti;tako bom v življenju okusil nekaj radostiin znal razveseliti tudi druge.Amen.

MOTHER CHILD

Preberite še:
Najmočnejša materina molitev za njene otroke


SAINT JOSEPH,CHILD,JESUS,CARPENTER

Preberite še:
Starodavna molitev k sv. Jožefu, ”ki je vedno uslišana”


CIRIL ČUŠ

Preberite še:
Oče ga je tepel in mu 14-krat prebil glavo, a Ciril je zmogel vse odpustiti

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.