Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 17. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Najbolj čudna in hkrati najboljša želja za mladoporočenca

WEDDING,COUPLE,LOVE

@poczatekwiecznosci.pl/Instagram

Barbara Oprčkal - objavljeno 14/04/18

Želimo vama veliko blagoslova in veliko ...

Poroka je lahko zelo čustven dogodek. Veselje, solze, smeh. Vsega je v izobilju. Tudi lepih želja mladoporočencema ne manjka.

Predstavljajte si, da bi jima vi zaželeli tole: “Želim vama veliko kriz.”

Zaželeti težave?

Zakaj bi nekdo na tako čudovit dan, kot je poročni, mladoporočencema zaželel težave in krize? Morda je na prvi pogled res neprimerno, a hkrati to pove resnico o tem, kaj se bo pravzaprav dogajalo. Dejstvo je, da se zakon znajde tudi pred raznoraznimi preizkušnjami in z opozorilom le opremimo mladoporočenca, naj bosta na to pripravljena.

To sicer ne velja samo za zakon. Ko so nekega poslovneža vprašali, kaj mu pomeni uspeh, je odgovoril: “To pomeni, da si stalno v pripravljenosti, da bo prišla kriza.”

Morda boste rekli: “Kako bi nama v zakonu lahko spodletelo, če sva pa tako srečna in se imava tako rada?” A dejstvo je, da moramo biti pripravljeni tudi na preizkušnje, saj so te neizogibne.


ELIZABETH PHILIP

Preberite še:
7 naukov uspešnega zakona kraljice Elizabete II. in princa Filipa


COUPLE

Preberite še:
14 zabavnih mejnikov v življenju zakonskega para

ZAKOCHANA PARA
Andre Revilo/Unsplash | CC0

Sedem debelih let, sedem pustih let

Spomnimo na zgodbo o Jožefu, ki je faraonu razložil njegove sanje o sedmih debelih in sedmih suhih kravah. Napovedal je, da bo sedem let v Egiptu dovolj hrane, nato pa bo sledilo sedem let lakote. Svetoval mu je, da zato prvih sedem let naredi zaloge, ki jih bodo lahko potem porabili v letih lakote.

Podobno je tudi z zakonom. Da bi se spopadla s “slabo letino” v zakonu, morata zakonca poskrbeti za dovolj zalog. “Kašče” morajo biti polne “zrn” zvestobe, ljubezni, razumevanja, žrtvovanja in odpuščanja, ki jih bosta lahko porabila takrat, ko njuno razmerje, njun odnos ne bo več prinašal sadov zaradi utrujenosti, sprememb v interesih in navadah, pomanjkanja rasti ali zaradi greha.

Želja: veliko zmag

Premagovati krize ni lahko, a če se nanje pripravimo in jih vidimo kot priložnost za rast v ljubezni, potem lahko celo okrepijo naš zakon.

Pomembno je, da krizo vidimo kot nekaj naravnega. In ko je končana, se moramo osredotočiti na njeno uspešnost, ne težavnost premagovanja.

Če boste torej mladoporočencema zaželeli veliko kriz v zakonu (ali morda bolje veliko zmag nad krizami), s tem ni nič narobe. Pomembno pa je, da bosta razumela naslednje sporočilo: krize prihajajo in odhajajo, a če se dva zares ljubita in zgradita trdne temelje za svoj zakon, potem jima nikoli ne bo spodletelo. Krizo lahko izkoristita tudi za to, da se spopadeta z vsemi slabostmi, ki bi se lahko razkrile ob posamezni preizkušnji. Tako bo zakon ne samo zdržal, ampak se bo tudi okrepil. In kaj boljšega lahko zaželite ravnokar poročenemu paru?

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie.


Couple Fighting

Preberite še:
Ali naj se ločim, ker v zakonu ne občutim ljubezni?


COUPLE

Preberite še:
Ljubezen ima pet stopenj, a se večina parov ustavi pri tretji. Zakaj?


PARA W ŚWIĘTA

Preberite še:
8 vprašanj, na katera bi moral odgovoriti vsak zaročeni par

Tags:
poroka
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.