Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 6. maja |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Kako si lahko pripravo na birmo glasbeno obarvate

CONFIRMATION

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Lucija Čakš - objavljeno 16/04/18

Kmalu po veliki noči je v številnih župnijah po Sloveniji čas za birmo. Za najstnike je glasba izjemnega pomena – zato je lahko tudi oblika priprave na prejem zakramenta

Izbrali smo nekaj pesmi, ki lahko birmancu, vsej njegovi družini in tudi botru pomagajo k boljši pripravi na prejem zakramenta svete birme.

Pridi, pridi Sveti Duh – Odsev

Ta pesem se iz tihe in mirne razvije v gorečo prošnjo po darovih Svetega Duha – prav tako kot Sveti Duh, ki pride tiho in nevsiljivo, a naenkrat, še preden opazimo, naredi v našem življenju velike spremembe.

Pridi, Sveti Duh, luč srca – skupina Alegria

Ena najbolj priljubljenih pesmi, posvečena Svetemu Duhu v sodobni krščanski glasbi, v kateri ga prosimo, naj nam podeli svoje darove.

Pridi Duh, napolni nas – v izvedbi zbora Amen

Bolj molovsko obarvana, vendar čudovita pesem, ki si zagotovo zasluži več ogledov (in poslušanj) kot jih ima trenutno.

Birmanska – Gloria

Kot pove že naslov, je bila pesem napisana prav z mislijo na prejem zakramenta svete birme – njena posebnost je, da ni zgolj klic ali povabilo Svetemu Duhu, temveč nas spominja, da so naša telesa posode Svetega Duha, in nas spodbuja, da z njimi tudi tako ravnamo.

Tags:
birma
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.