Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 19. junija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Slovenski dijaki v 60 sekundah prepričali, da zaslužijo mesto med najboljšimi

SLOVENIAN STUDENTS

ŠKOFIJSKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Barbara Oprčkal - objavljeno 09/05/18

Kdo pravi, da je to tema, ki mladih ne zanima?

Timotej Cvirn, Benjamin Poljanc, Vid Kregar in Amadej Pavšič so dijaki Škofijske klasične gimnazije, ki so se nedavno udeležili natečaja World of 7 Billion (Svet sedmih milijard) in se s svojim videom uvrstili med štiri najboljše v svoji kategoriji.

Na natečaju je sodelovalo več kot pet tisoč dijakov iz več kot 50 držav sveta.


ECOLOGY

Preberite še:
Trije napotki za ekološko spreobrnjenje

Takoj za dvema najboljšima

Naloga je bila, da mladi posnamejo video, v katerem se v 60 sekundah osredotočijo na raziskovanje rasti prebivalstva in to osrednjo temo povežejo z enim izmed treh danih izzivov:

  • napredek žensk in deklet,
  • nahraniti 10 milijard in
  • preprečevanje onesnaževanja.

Fantje so si izbrali drugo kategorijo in za video, v katerem so se osredotočili na zavrženo hrano, prejeli posebno priznanje častne omembe in se tako uvrstili takoj za dvema najboljšima.


GENERATION Z

Preberite še:
Generacija Z ‒ poznate značilnosti mladih, rojenih med letoma 1995 in 2010?

Njihov video si lahko ogledate spodaj.

Veselje do snemanja združili s pomembno temo

Za tekmovanje so izvedeli na spletu in se takoj odločili, da se prijavijo, saj imajo s snemanjem krajših filmov že nekaj izkušenj in to ni bilo njihovo prvo tekmovanje.

Film, ki so ga fantje posneli, nosi močno sporočilo, čeprav ga ne izražajo z besedami. Za tak način so se odločili tudi zato, da bi ga lahko razumeli vsi.

Ekologija je sicer tema, ki med mladimi ni priljubljena, zato so se še toliko bolj potrudili, da bi s svojim delom nagovorili prav mlajšo populacijo. Kot je povedal Timotej, moramo nujno ukrepati zdaj in ne šele takrat, ko nas bo že 10 milijard in bo morda že prepozno.


Science

Preberite še:
Izumi, odkritja in dosežki leta 2017, ki bodo marsikaj spremenili


MAN HOLDING EARTH

Preberite še:
Je krščanstvo odgovorno za ekološko krizo?

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.