Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 25. maja |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Več kot 20 tisoč družin z otroki, ki potrebujejo pomoč

SAD CHILD

Panco971 I Shutterstock

Barbara Oprčkal - objavljeno 15/05/18

"Vlaganje v družino je vlaganje v stabilnost in vsestransko blagostanje naše družbe"

“Družina je osnovna enota družbe in eden od treh glavnih stebrov katerekoli stabilne in trajno razvijajoče se družbe. Prav zato je vlaganje v družino vlaganje v stabilnost in vsestransko blagostanje naše družbe,” so ob mednarodnem dnevu družin poudarili pri Slovenski karitas.

Ob tem so dodali, da bo največji izziv v prihodnje predvsem soočenje z revščino in neenakimi možnostmi otrok v družinah, ki so socialno ogrožene.


GIRL HAPPY

Preberite še:
Želite biti bolj veseli? Molite to molitev

Od šolskih potrebščin do vključevanja v obšolske dejavnosti

“Samo na Karitas prihaja po pomoč prek 20.000 družin z otroki. Tako stanje je za našo družbo nedopustno,” je prepričan generalni tajnik Slovenske karitas Cveto Uršič.

Spomnil je, da bo v naslednjih mesecih pereča težava predvsem nakup šolskih potrebščin za novo šolsko leto, pa tudi vključevanje otrok v neobvezne vsebine na področju kulture, glasbe, znanosti, športa in razvijanje različnih spretnosti. Otroci, ki so v te dejavnosti vključeni, imajo pozneje prednost pri nadaljnjem izobraževanju in zaposlovanju. Toda večina tovrstnih dodatnih aktivnosti je za socialno ogrožene otroke neizvedljiva.


REBACK FAMILY

Preberite še:
Mama, ki svojih 16 otrok šola doma, piše blog in vodi dobrodelno ustanovo

Revščina na materialnem in duševnem področju

Poleg materialne revščine pa otrokom zelo veliko stisko povzročajo razveze, različne oblike zasvojenosti in duševnih težav staršev, prepuščenost ulici in elektronskim napravam ter prevelika poklicna obremenjenost in odsotnost njihovih staršev. Zato so potrebne tudi večje sistemske spodbude, ki bi pripomogle k bolj stabilnemu in vsestranskemu razvoju otrok, še poudarjajo pri Karitas.


SAD GIRL LOOKING

Preberite še:
7 stvari, ki se jih otroci bojijo povedati svojim staršem


CHILD WANTING MORE

Preberite še:
Problem številka ena, s katerim se danes soočajo otroci

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.