Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 17. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ko je pater Pij za koga molil, je uporabil to učinkovito molitev

PADRE PIO

PD

Philip Kosloski - objavljeno 16/05/18

Rezultat te preproste molitve, ki jo je izgovarjal svetnik, je na tisoče čudežev

Kadar nas kdo prosi, naj molimo s posebnim namenom, se običajno zatečemo k svoji ustaljeni molitvi. To je lahko rožni venec, očenaš ali pa preprosta srčna prošnja Bogu.

Sveti Pij iz Pietrelcine (ki ga bolje poznamo kot patra Pija) je imel svojo najljubšo molitev, ki jo je molil za vsakogar, kdor ga je prosil za pomoč. Patra Pija je vsak dan nepregledno število ljudi prosilo, bodisi osebno ali pa v pismu, naj moli zanje za določen namen, in zelo pogosto je Bog te namene čudežno izpolnil.


MAN PRAY

Preberite še:
Zakaj je molitev za sovražnike tako pomembna in kako se nanjo pripraviti?

Zelo močna molitev, ker se neposredno obrača na Jezusovo srce

Predstavljamo vam molitev, ki jo je p. Pij molil vsakič, ko je želel za nekoga posredovati pri Bogu. To je pravzaprav molitev, ki jo je sestavila sv. Marjeta Marija Alakok in je znana pod imenom Učinkovita devetdnevnica k Presvetemu Srcu Jezusovemu. Marjeta Marija Alakok je svetnica, ki je živela v 17. stoletju in so ji bila v življenju dana številna videnja Jezusa.

Mnogi verjamejo, da je to zelo močna molitev, ker se neposredno obrača na Jezusovo srce in ga prosi usmiljenja za nas in naše prošnje. Jezusovo srce je resnično polno ljubezni in sočutja, ta molitev pa zaupa v to ljubezen in verjame, da je Jezus usmiljen in bo velikodušno izpolnil naše prošnje, če je takšna Njegova sveta volja.

Molitev ni čarobna paličica

Predvsem jo moramo moliti z iskreno vero, kot jo je molil p. Pij, ne zgolj za zabavo. Bog ni dobri duh, ki usliši vsako našo prošnjo, ampak se z ljubeznijo odziva svojim otrokom, ki ga prosimo, natančno vedoč, kaj potrebujemo.

I. O moj Jezus, rekel si: “Resnično, resnično povem vam, prosite in boste prejeli, iščite in boste našli, trkajte in se vam bo odprlo.” Glej, trkam in prosim za milost …… (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš …. Zdravamarija …. Slava Očetu …. Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.II. O moj Jezus, rekel si: “Resnično, resnično povem vam, Oče vam bo dal, karkoli ga boste prosili v mojem imenu.” Glej, v Tvojem imenu Očeta prosim za milost …… (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš …. Zdravamarija …. Slava Očetu …. Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.III. O moj Jezus, rekel si: “Resnično, resnično povem vam, nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa nikakor ne bodo prešle.” Ob spodbudi Tvojih nezmotljivih besed Te zdaj prosim za milost …… (tu navedite svojo prošnjo). Očenaš …. Zdravamarija …. Slava Očetu …. Presveto Srce Jezusovo, Vate zaupam.O presveto Srce Jezusovo, ki si usmiljeno do vseh trpečih, usmili se nas ubogih grešnikov in nam nakloni milost, za katero Te prosimo, na priprošnjo Žalostnega in Brezmadežnega Srca Marijinega, ki je Tvoja in naša milostna Mati. Vzkliknite Zdrava, Presveta Kraljica, in dodajte: sveti Jožef, Jezusov rednik, prosi za nas.  

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja AleteiePrevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


THE ASCENSION

Preberite še:
Kaj pomeni vnebohod? Je Jezus kar odletel v nebo?


FAUSTYNA KOWALSKA

Preberite še:
Kaj je Jezus obljubil tistim, ki molijo to molitev


WAKE UP

Preberite še:
Molitev, da bi dan začeli s hvaležnostjo

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.