Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Papež Frančišek, predsednik Pahor in monaški knez v podporo delu Petra Opeke

SLOVENIA,POPE FRANCIS

Vatican Media

Urška Leskovšek - objavljeno 30/05/18 - posodobljeno 07/06/18

Vrsta srečanj v Rimu ima le en namen ‒ na različnih ravneh podpreti delo slovensko-argentinskega misijonarja Petra Opeke

Predsednika republike Boruta Pahorja, misijonarja Petra Opeko in monaškega kneza Alberta II. je danes na zasebni avdienci sprejel papež Frančišek. Pridružili so se jim vrhovni predstojnik Misijonske družbe lazaristov Tomaž Mavrič, veleposlanik Slovenije v Vatikanu Tomaž Kunstelj in rektor katoliškega doma prosvete Sodalitas v Tinjah Jože Kopeinig.


PEDRO OPEKA

Preberite še:
Poglejte, kakšen sprejem so slovenskima duhovnikoma pripravili pri Petru Opeki

Predsednik Pahor se je že včeraj v Rimu srečal z misijonarjem Opeko, ki je na Madagaskarju ustanovil skupnost Akamasoa in tako tisočim pomagal iz skrajne revščine. Skupaj z monaškim knezom Albertom II. sta bila pokrovitelja včerajšnjega dobrodelnega dogodka, ki so se ga udeležili številni predstavniki političnih, cerkvenih in gospodarskih krogov.

Peter Opeka ‒ simbol upanja in zaupanja

Misijonar Opeka si je pridobil globalno zaupanje, je ob srečanju poudaril Pahor. “Slovenci dajo pomoč Petru Opeki, zato ker vedo, da pomoč njemu gre dejansko otrokom na Madagaskarju.”

Pahor je že dve leti zapored podpisal nominacijo Opeke za Nobelovo nagrado za mir. “Vedno znova utemeljim, da je misijonar Opeka primer, vzor, ideal. Ne gre samo za njegove stvarne dosežke, ampak tudi za njegove simbolne dosežke. On je simbol upanja in zaupanja,” meni Pahor.

Dobrodelni dogodek

Gre za dogodek v podporo delovanju misijonarja Opeke na Madagaskarju, ki se ga je v imenu argentinskega predsednika Mauricia Macrija udeležil tudi argentinski minister za zunanje zadeve Jorge Marcelo Faurie. Namen dobrodelne prireditve je promocija misijonske dejavnosti Petra Opeke kot pomembnega elementa razvojne pomoči. Na dogodku so zbirali denarna sredstva v podporo nadaljnjemu delovanju misijonarja Opeke.


PAUL KARAM

Preberite še:
“Predstavljajte si, da bi v Slovenijo prišlo milijon beguncev. Kaj bi naredili?”


KAZAKHSTAN TRAIN

Preberite še:
800 kilometrov do župnije in 30 vernikov v stolnici

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.