Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 17. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Osemletnik zaupal v Jezusa in tako družino rešil nasilja in revščine

BOY PRAYING

SHUTTERSTOCK

P. Augusto Bezerra - objavljeno 31/05/18

Fantu je ime Diego in njegova vera v Jezusa v Najsvetejšem zakramentu je močno spremenila njegovo družino, ki so jo spremljali revščina, alkoholizem in nasilje

Duhovnik Patricio Hileman, ki je odgovoren za postavljanje kapel po Latinski Ameriki, v katerih poteka neprekinjeno češčenje Najsvetejšega, je delil ganljivo pričevanje osemletnega Diega.

Zgodilo se je v Méridi, glavnem mestu mehiške zvezne države Jukatan, v prvi kapeli, ki so jo v mestu postavili misijonarji Naše Gospe Najsvetejšega zakramenta.

Med pridigo je Diego nekoč slišal duhovnika reči: “Kdor je pripravljen bdeti v molitvi, ga bo Jezus stokrat bolj blagoslovil.”

“Govoril sem o tem,” se spominja Patricio, “da je Jezus svoje prijatelje povabil, naj bdijo z njim, in kako jih je zjutraj trikrat vprašal: ‘Niste mogli eno uro ostati budni?'”


THE ASCENSION

Preberite še:
Kaj pomeni vnebohod? Je Jezus kar odletel v nebo?

Molili skupaj

Duhovnikove besede so Diega spodbudile, da je ob treh zjutraj začel moliti, kar je opazila njegova mama. Pojasnil ji je, da moli zato, da bi očka nehal piti, da bi jih nehal pretepati in da ne bi bili več revni.

Prvi teden se mu je pridružila mama, drugi teden je povabil še očeta.

“Mesec zatem so se začeli udeleževati neprekinjenega češčenja Najsvetejšega. Oče je pričeval o tem, kako je izkusil Jezusovo ljubezen in bil ozdravljen ter kako se je ob teh svetih urah znova zaljubil v svojo ženo,” je povedal duhovnik Hileman.

Oče je nehal piti, jih nehal pretepati in niso bili več revni. Zaradi vere komaj osemletnega dečka je ozdravela vsa družina.


BOCELLI FATIMA

Preberite še:
Andrea Bocelli v Fatimi: Tu je vsak dih molitev

HOLY SACREMENT
© P Deliss / Godong

Kraj, kjer se naučimo počivati v Jezusovem srcu

To je eno od mnogih pričevanj o spreobrnjenjih, ki se zgodijo po kapelah za neprekinjeno češčenje Najsvetejšega.

Ob svojem prvem obisku v Čilu je Hileman dejal: “Prva zapoved češčenja je, da se Jezusu pustimo objeti. To je kraj, kjer se naučimo počivati v Jezusovem srcu. Edino Jezus lahko objame našo dušo.”

Duhovnik je pojasnil, da je do prve pobude za kapele prišlo leta 1993 v španski Sevilli. Sveti Janez Pavel II. je izrazil željo, da bi “lahko vsaka župnija na svetu imela kapelo za neprekinjeno češčenje, v kateri bi bil Jezus izpostavljen v Najsvetejšem zakramentu, ki bi bil varovan in bi se ga lahko noč in dan častilo.”

Spomnil je tudi, kako je Janez Pavel II. šest ur dnevno posvetil češčenju in kako je enkrat na teden vso noč preživel v adoraciji. “V tem je skrivnost svetnikov, da so osredotočeni in združeni v Kristusu.”

Duhovnik Hileman že 13 let opravlja poslanstvo v Latinski Ameriki, kjer je postavljenih že 950 kapel za neprekinjeno češčenje. “Živimo v nemirnih časih od jutra do večera. Vzeti si čas za češčenje je darilo, dar miru in kraj, kjer lahko premišljujemo ter stvari in dogodke ocenimo s pravo mero ter jih darujemo Gospodu.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


POPE PRAYING VIRGIN

Preberite še:
Kako papež Frančišek pojasnjuje molitev zdravamarija vrstico za vrstico


PADRE PIO

Preberite še:
Ko je pater Pij za koga molil, je uporabil to učinkovito molitev


FAUSTYNA KOWALSKA

Preberite še:
Kaj je Jezus obljubil tistim, ki molijo to molitev

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.