Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Štiri spletne strani, ki jih je vredno obisk(ov)ati

WOMAN ON COMPUTER

Shutterstock

Jure Plut - objavljeno 01/06/18

Spletni navdihi

Vaša vrstica z zaznamki priljubljenih spletnih strani je morda že zdaj nabito polna, a za naslednja spletišča je nekaj prostora vsekakor vredno poiskati. Kam torej (poleg Aleteie, seveda) še klikniti za navdih?

1. YouTube kanal škofa Roberta Barrona

Avtor številnih knjig, ustanovitelj portala Word on Fire in škof Robert Barron na svojem YouTube kanalu skoraj vsak teden objavi nov posnetek.

Dotika se tem popularne kulture (npr. komentarji raznih filmov, fenomen Jordana Petersona, Christopher Hitchens …) kot tudi zahtevnejših teoloških, filozofskih in družbenih vprašanj. Tako na primer govori o tem, kaj Bog je in kaj ni, o veri in razumu, ljubezni in strpnosti in še več.

2. Na podoben način omenjene teme obravnavajo tudi na kanalu Ascension Presents.


JORDAN PETERSON

Preberite še:
Fenomen Jordana Petersona in njegovih 12 pravil za življenje

3. LizziesAnswers

Blogerka in bodoča misijonarka Lizzie je s svojim kanalom začela že pri 16 letih. Sprva je objavljala o zmenkih, svoji bipolarni motnji in depresiji, po spreobrnitvi v katolištvo pa predvsem o veri, kaj jo je do nje vodilo, in o osebnih odnosih. Spregovori tudi o težavah, ki so spreobrnitev spremljale, in kako sedaj gleda na protestantsko vero, v kateri je odraščala.

4. Reddit/Catholicism/

Reddit je družbeno omrežje, kjer uporabniki na podstraneh (subreddit) objavljajo svoja mnenja in povezave, drugi pa lahko prispevke označijo kot pozitivne (upvote) ali negativne (downvote).

Ena izmed neštetih podstrani je tudi Catholicism, kjer uporabniki delijo novice v zvezi s Cerkvijo, komentirajo aktualna dogajanja in odgovarjajo na vprašanja mimoidočih obiskovalcev o katoliškem nauku. Skrbijo za visoko raven debate in kritično presojo udarnih novic, obenem pa zaupajo osebne izkušnje z vero (npr. kako lepo je bilo iti prvič k spovedi, sprejem v semenišče itd.)
Preberite še:
To so aplikacije, ki vam lahko polepšajo življenje


WOMAN BEHIND COMPUTER

Preberite še:
Vas nekje v Afriki čaka milijon dolarjev?


SILENT PLACE

Preberite še:
Tiho mesto: najbolj nepričakovano verski film leta

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.