Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 17. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Ključnih 10 nasvetov za pare, ki želijo nekaj več

COUPLE

Inesbazdar - Shutterstock

Felipe Aquino - objavljeno 14/06/18

Preverite nakaj pametnih nasvetov. Res so prava modrost

1. Postanita par le, če se imata oba namen nekega dne poročiti. Brez cilja je vse, kar v življenju delamo, prazno. Enako velja za odnos: če ni cilja, nima pomena.

2. Preden postaneta par, ga dobro spoznaj prek prijateljstva. Ljubezenski odnos naj izvira iz prijateljstva. Ne bodi preveč pogumna in ne stopaj v odnos le zato, ker se je dotaknil tvojega srca. Najprej se spoznajta.

3. Naj ti čas pred poroko služi za to, da ti dobro spoznaš njega in on tebe. Brez tega je nemogoče vedeti, ali ostati v odnosu ali ne. Ne moreš ljubiti nekoga, ki ga ne poznaš. Zato v iskrenosti drug drugemu odkrijta vsak svojo resničnost.


WEDDING

Preberite še:
7 stvari, ki bi jih moral pred poroko izkusiti vsak par

4. Naj te ne bo strah pokazati niti svoje plati niti plati tvoje družine. Če te ne more sprejeti take, kot si, ali pa tvoje družine, je zato, ker te ne ljubi v vsej resničnosti.

5. Pomagajta drug drugemu rasti. Čas pred poroko je čas rasti v dvoje, prek “kvasa”, ki ga ponuja ljubezen, prek odpovedi in žrtvovanja za drugega. Odnos, v katerem tako s človeškega kot z duhovnega vidika oba ne rasteta, ker sta skupaj, je prazen in se mora končati.

6. Ne dovoli, da bi egoizem krojil odnos. Egoistični par je kot dve žogi za biljard, ki se srečata le zato, da se zaletita in ločita. Egoizem ubije ljubezen in uniči odnos.

7. Naj čas pred poroko ne bo kot življenje zakoncev, spolno dejavno in z zakonskimi intimnostmi. Jutri se lahko odnos konča in ostala bo globoka rana, sploh dekletu. Izročiti se nekomu ima smisel le, če ti je ta oseba prej nadela prstan na roko in obljubila ljubezen in zvestobo do konca življenja. Ne razvrednotita vajinih odločitev, teles in življenja.


COUPLE AGATA IN GAŠPER HREN

Preberite še:
Zakaj bi se vzdržali spolnosti pred poroko?

8. Ne veži nase drugega s spolnostjo, ne delaj iz njega “orožja” zase, ker na koncu “žrtev” lahko postaneš ti. Koliko jih je, ki so dobile “trebušček” prezgodaj, ko niso imele ne zibke ne strehe nad glavo. Otročiček si zasluži več.

9. Ne boj se končati razmerja, v katerem se samo kregata in pritožujeta. Ne hodi z glavo skozi zid. To naj bo čas, ko se spoznavata in izbereta brez hitenja in brez strasti, ki slepi pogled. Bolje je, da zaradi ločitve jočeš danes kot pa po poroki.

10. Ne pusti Boga zunaj odnosa! On nas je ustvaril, On je postavil zakon med ženo in možem, On ju združi za vedno. Dovoli, da je njegova močna roka med vajinimi šibkimi rokami.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Maja Pintarič.


COUPLE

Preberite še:
Ljubezen ima pet stopenj, a se večina parov ustavi pri tretji. Zakaj?


MARINKA MIHAEL CERNETIC

Preberite še:
“Ljudje se v partnerskem odnosu obnašajo potrošniško: skupaj bova, dokler bo lepo”


COUPLE

Preberite še:
Se res da krepiti intimnost tako, da par nima spolnih odnosov?

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.