Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Da bi kupili šolske potrebščine, se morajo zadolževati

BULLYING

Syda productions - Shutterstock

Lojze Grčman - objavljeno 15/06/18

Ob koncu šolskega leta pomislimo na tiste, ki bodo v skrbeh pred začetkom naslednjega. Lahko jim pomagamo

Stiske imajo številne obraze. Med denarnimi spada v skupino najbolj grenkih zavedanje, da nekaterih dobrin ni mogoče zagotoviti otroku. Še posebej, če te niso nadstandardne, ampak nujne, kot so na primer šolske potrebščine.


TEK NA GRAD

Preberite še:
Tek na grad ‒ spoj rekreacije in dobrote za več kot tono pomoči

Slovenska karitas zato že leta pomaga številnim družinam. Še posebej tistim, ki so jih prizadele bolezen, brezposelnost, negotova zaposlitev ali kateri drugi težaven položaj. Lani je pomoč prejelo 12.549 osnovnošolcev, kar je skoraj za 420 razredov otrok. Akcija pomoči socialno ogroženim otrokom se imenuje Pokloni zvezek.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=nVx8mIor2qM&w=560&h=315]

Po šolah in družinah zbirajo velike črtaste zvezke za osnovnošolce. Še posebej lepo je, če otroci za skritega prijatelja, ki bo zvezek prejel, zapišejo misel ali pozdrav. Pomoč, ki jo bodo zbirali vse poletje, lahko oddate na najbližji škofijski ali župnijski Karitas.

Kako še lahko pomagam?

Poleg darovanja zvezkov lahko prispevate tudi finančna sredstva za pomoč otrokom. Podatki transakcijskega računa: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, sklic: SI 00 362, namen: Otroci nas potrebujejo.

Darujete lahko tudi s poslanim SMS-sporočilom s ključno besedo ZVEZEK5 na 1919 in prispevali boste 5 € za šolske potrebščine. Zgibanke s položnico bodo na voljo tudi po vseh župnijah.

Za pomoč otrokom več kot 700 tisoč evrov

“Veliko družin, ki nas prosi za pomoč za šolske potrebščine, sicer ne prosi za hrano ali kaj drugega. Stroški pred začetkom šolskega leta ‒ okrog 200 evrov na otroka, po razredih nekoliko nihajo ‒ pa so prehud zalogaj. Imamo tudi primere, ko se starši zadolžijo za šolske potrebščine, obrokov ne morejo vrniti in nas potem prosijo za pomoč,” pravi Peter Tomažič s Slovenske karitas.


CARITAS

Preberite še:
Kako bodo “slovenske” koze spreminjale življenja Afričanov

Skupna vrednost materialne, denarne in učne pomoči otrokom je v letu 2017 znašala več kot 729 tisoč evrov. V programe Karitas je bilo skupaj vključenih 30.245 otrok in dijakov. Sredstva so bila večinoma zbrana v dobrodelnih akcijah, večji del pa je prispevala tudi Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij.


CHRIS O'DONNELL'S FAMILY

Preberite še:
7 znanih osebnosti, ki so odraščale v velikih družinah


JOZE PAVLAKOVIC

Preberite še:
Nekoč je tesal mize, zdaj pa iz bede rešuje zasvojence


BRANE MILICEVIC

Preberite še:
Brane Miličević je bil že klinično mrtev, videl je predor in luč

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.