Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 14. junija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Pri vsem, kar sem izkusila v življenju, mi težko kaj pokvari dan”

HAJDI KOROŠEC JAZBINŠEK

VID PONIKVAR

Barbara Oprčkal - objavljeno 28/06/18

Ženska ženski ‒ mama, žena, pevka in podjetnica Hajdi Korošec Jazbinšek

Nekoč otroška pevka, ki jo številni še kako dobro poznamo po pesmih kot so Naš kužaPetelinček in Oblečem si oblekico, danes pa mama dveh otrok, žena in uspešna poslovna ženska. Svojo otroško iskrivost pa tudi radovednost in veselje je ohranila vse do danes, ko vodi butično trgovino za otroke in mamice Hajdi.si.

Prav materinstvo je bilo tisto, ki je Hajdi življenje obrnilo na glavo. V pozitivnem smislu, seveda. Kljub zasedenemu urniku si vedno vzame čas za to, da ga preživi v krogu svoje družine. Pri tem ji je v veliko pomoč tudi njen mož. “Skupaj se bodriva in spodbujava,” pravi Hajdi in dodaja, da je to ključno za uspešno zvezo. Posebno mesto pa ima v njenem življenju še vedno tudi glasba.

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Idealen začetek dneva je vsak dan, ko te otroci z zlepljenimi učkami pokličejo in jih dvigneš iz posteljice in se popolnoma zaspani stiskajo in crkljajo. To je res nekaj najlepšega …. No, to traja pet minut in potem akcija na polno. 😀

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete … ?
Odvisno, kateri komad se vrti v ozadju, ampak največkrat nič ne rečem, samo pojem si.

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker … ?
Urejenost je zame osnovna stvar in je nekaj, kar je integrirano v mojo osebnost. Predvsem zato, ker se rada počutim dobro, pogoj za to pa je tudi urejenost.

4. Materinstvo je najlepša vloga, ker … ?
… spoznaš, kaj je res prava ljubezen, kaj je pravi smisel življenja. Otroci te izpopolnjujejo, testirajo in te naučijo neverjetne potrpežljivosti. Sama sem bila precej neučakana, divja, leteča, impulzivna oseba in z otroki se vse obrne na glavo. Postajam nov človek, imam novo vlogo in obožujem jo.

5. Kako se ob vseh obveznostih, otrocih in vsesplošnem pomanjkanju časa posvetite svojemu možu?
Odnos s partnerjem je tista vez, ki jo je treba ves čas negovati in vzdrževati. Včasih je težko, saj je tempo hud, oba imava svoji podjetji, dva otroka, vsakodnevne izzive, ampak ravno to, da drživa skupaj, se bodriva in spodbujava, je ključno za uspešno vezo.

Prav tako sva midva eden tistih parov, ki dejansko vse počneva skupaj. Delava skupaj, popoldneve preživiva z otroki in tudi ko greva “žurat”, to počneva skupaj. Res sva kompatibilen par in zaljubljena drug v drugega do ušes.


EVA AHAČEVČIČ PAKIŽ

Preberite še:
“Glede na to, da sem vso noč dojila, sem prav fejst”

HAJDI KOROŠEC JAZBINŠEK
ANDRAŽ PURG

DEANA JEZERŠEK

Preberite še:
Kako biti žena, mamica in podjetnica? “Delujem na fotosintezo”

6. Dan se je že tako slabo začel, težave v službi, potem pa vam še otroci nagajajo. Kako se odzovete v takšni situaciji in kako jo rešite?
Pri vsem, kar sem izkusila v življenju, mi težko kaj pokvari dan. Tega preprosto ne dovolim in tudi ko je hudo, vem, da je lahko še huje, in vem, da je to zame izziv, da lahko spremenim marsikaj še na bolje.

Pravim, da imam jeklen oklep izkušenj in težko mi kaj pride do živega. Razen seveda družina. To je moja edina ranljiva točka in hkrati moč, zaradi katere se bom borila skozi vse bitke, ki se bodo pojavile na tej moji čudoviti življenjski avanturi. Drugače pa takrat, ko se me hoče dotakniti slaba volja, obrnem gumb na radiu in vse je bolj glasno …

7. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni in kaj ste se iz nje naučili?
Preizkušnje so vsak dan, ene večje druge manjše. Težko bi izpostavila katero, ker so vse zelo pomembne in so kot mozaik gradile oz. vplivale na moj osebnostni razvoj. Ravno zaradi njih se dobro počutim v svoji koži, cenim življenje in sem hvaležna za vsak dan, ki ga preživim s svojimi najdražjimi.

8. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Na tem svetu so lačni, bolni, brez domov, v vojni … jaz pa sem se prebudila v svojem ljubem domu, z osebo, ki jo ljubim najbolj na svetu, iz ozadja pa me kličeta dve najlepši bitjeci “maaaami”. Ah, življenje je lepo.

9. S čim/kje/kako se duhovno napolnite?
Najbolj z glasbo, to je vedno bil moj ventil, moja hrana, moja duša. Ko pojem in plešem sem v nekem svojem svetu in takrat se počutim res kozmično. Sedaj, ko smo po 4 letih končno začeli spati vso noč brez prekinitev, se moje telo počasi regenerira in komaj čakam, da začnem spet aktivno športati. Tek, kolesarjenje, plavanje, hribolazenje, smučanje … Vse to je še na mojem “to do” spisku.

10. Biti ženska je lepo, ker … ?
Rajši bi rekla biti človek je lepo. Biti dober človek pa še lepše. Ni lepšega, kot se vesti do ljudi, kot bi želel, da se oni vedejo do tebe, in ni lepšega občutka, kot je ta, da lahko vsakemu in vedno pogledaš v oči. Brez slabe vesti.

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in je vse, kar potrebujemo, nekaj spodbudnih misli, a ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Še več zgodb iz rubrike Ženska ženski pa najdete tukaj.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.