Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 24. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Star je 11 let, hodi na univerzo in želi dokazati, da Bog obstaja

WILLIAM MAILLIS

HCHCMedia | YouTube | Fair Use

Aleteia - objavljeno 14/07/18

William Maillis, čudežni otrok

Community College se nahaja v okrožju Allegheny v Pennsilvaniji. Njihovemu najmlajšemu študentu je ime William Maillis in je res mlad: čudežni deček ima samo 11 let, študent pa je postal, ko je bil star le devet let.

Po besedah njegovih staršev je že pri šestih mesecih poznal števila in pri sedmih mesecih govoril s celimi stavki. Pri dveh letih je začel brati, pisati in množiti. Pri štirih letih se je naučil brati grško, pri petih je poznal geometrijo in pri sedmih obvladal trigonometrijo.


EARTH WORLD

Preberite še:
Geniji, ki so spremenili naš pogled na svet

Edini, ki ne dela zapiskov

Aaron Hoffman, eden Williamovih profesorjev, pravi, da je William edini, ki v razredu ne dela zapiskov. Pozorno posluša, bere in vase srka novo znanje. Revija People je o čudežnem dečku objavila veliko podatkov in v pogovoru zanjo je William Mallis razkril, da bi rad postal astrofizik, pri čemer ga žene točno določena želja, in sicer da bi znanosti pomagal dokazati obstoj Boga. William bi rad dokazal, da je samo zunanja sila zmožna ustvariti vesolje.

Trenutno načrtuje poglobljen študij fizike in kemije ter doktorat, ki bi pokazal, da so Einsteinove in Hawkingove teorije o vesolju napačne. “Dokazati hoče, da Bog je, ker je lahko le zunanja sila ustvarila kozmos,” je za Huffington post pojasnil njegov oče in dodal, da se sin vsak dan posveča svoji teoriji o nastanku vesolja.


LAW

Preberite še:
Molčeči genij, ki je dosegel to, kar ni uspelo še nobenemu Slovencu

Čisti genij

Peter je grškokatoliški duhovnik in skupaj z ženo Nancy sta Williama na njegovi poti vedno podpirala, ga spodbujala in verjela v njegov potencial, celo ko pri štirih letih ni opravil izpita za vpis v osnovno šolo.

Prepričana sta bila, da njun sin ni odgovarjal narobe, ampak da je bila napaka v togem izpitnem sistemu, ki ni dopuščal, da bi se njegova izredna inteligenca v polnosti izrazila. Peter in Nancy sta se posvetovala s psihologom na fakulteti, kjer zdaj študira, in ta ga je označil za čistega genija.

Starši si želijo, da William ne bi izgubil tal pod nogami, a hkrati ne bi radi zatrli njegovih načrtov. “Želim si, da bi znal ceniti dar, ki ga je prejel”, pa je Peter dejal v intervjuju za Morning Ledger. “Vedno mu govorim: Bog ti je dal dar in najhujše bi bilo, če bi ta dar zavrnil in ga ne uporabil zato, da bi svet postal boljši.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.
Preberite še:
Pes, ki verjame, da je glasbeni genij


CARLO ACUTIS

Preberite še:
15-letnega računalniškega “geeka” razglasili za Božjega služabnika


DUMBO

Preberite še:
Je vaš otrok razredni “slonček Dumbo”? Kako mu lahko pomagate?

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.