Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 22. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ste se ravnokar prepirali? Tu je molitev, ki vas bo pomirila

COUPLE FIGHTING

Shutterstock

Sophia Swinford - objavljeno 22/07/18

Ta verza iz Svetega pisma vam bosta pomagala opraviti z jezo in zamero

Morda ste se pravkar znesli na svojega zakonca, sestro, prijatelja ali celo na neznanca. Ali pa ste le jezno odložili telefon ali odkorakali iz prostora. Kakorkoli, jeza ostaja, morda tudi užaljenost. Radi bi se pomirili, a vam čustva ne dovolijo. V svojih mislih še vedno kričite.

Sveto pismo daje nekaj nasvetov, kako opraviti s spori in jezo. Če bi se radi pomirili, globoko vdihnite in nekajkrat preberite spodnja verza. Včasih moramo svoje misli le preusmeriti, se umiriti in pomisliti na tisto, kar je res pomembno.


ANGER

Preberite še:
Obvladujete jezo ali ta obvladuje vas?

Iz pisma Efežanom

Zato opustite laž in govorite resnico vsak s svojim bližnjim, saj smo med seboj deli enega telesa. Jezite se, a nikar ne grešite; sonce naj ne zaide nad vašo jezo in ne dajajte prostora hudiču. (Ef 4,25-27)

Iz pisma Kološanom

Zdaj pa tudi vi odvrzite vse to: jezo, vzkipljivost, hudobnost, obrekovanje, nesramno govorjenje svojih ust. Kot Božji izvoljenci, sveti in ljubljeni, si torej oblecite čim globlje usmiljenje, dobrotljivost, ponižnost, krotkost, potrpežljivost. Prenašajte drug drugega in odpuščajte drug drugemu, če se ima kateri kaj pritožiti proti kateremu. Kakor je Gospod odpustil vam, tako tudi vi odpuščajte. (Kol 3,8.12-13)

TOMAŽ ERZAR

Preberite še:
Dokler boli, ne moremo odpustiti


ZAGROŻONE MAŁŻEŃSTWO

Preberite še:
Molitev, ko vam gre mož ali žena na živce
Preberite še:
Nekaj “farških” vicev za lepši dan

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.