Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev za pogum

PEACE

Photo by Berkeli Alashov on Unsplash

Aleteia - objavljeno 26/07/18

V trenutkih strahu zmolite to molitev papeža Benedikta XVI.

“Ostani z nama, kajti proti večeru gre in dan se je že nagnil.” (Lk 24,29)

Ostani z nami, Gospod, spremljaj nas, čeprav te nismo vedno znali prepoznati.Ostani z nami, ker postajajo sence okrog nas vedno temnejše, ti pa si Luč; v naših srcih se širi obup, ti pa jih razžarjaš z velikonočno gotovostjo.Utrujeni smo od poti, a ti nas krepiš z lomljenjem kruha, da bi svojim bratom oznanili, da si res vstal in nam dal poslanstvo, da smo priče tvojega vstajenja.Ostani v naših družinah, razsvetli jih v dvomih, bodi z njimi v težavah, tolaži jih v trpljenju in vsakodnevnih naporih, ko se okoli njih zbirajo sence, ki ogrožajo njihovo enotnost.Ti, ki si Življenje, ostani v naših domovih, da bodo ostali gnezda, v katerih se v polnosti rojeva človeško življenje, v katerih vlada sprejetost, ljubezen, spoštovanje življenja od spočetja do naravne smrti.Ostani, Gospod, s tistimi, ki so v naši družbi najbolj ranljivi; ostani z revnimi in ponižanimi, s priseljenci, ki niso vedno našli prostora in podpore, da bi izrazili bogastvo svoje kulture in identitete.Ostani, Gospod, z našimi otroki in mladimi, ki so upanje in bogastvo naše celine. Obvaruj jih pred mnogimi slabimi nameni, ki prežijo na njihovo nedolžnost in njihovo upanje.Dobri pastir, ostani z našimi ostarelimi in bolnimi!Okrepi vse v veri, da bodo tvoji učenci in misijonarji!

Prirejeno po molitvi papeža Benedikta XVI. na apostolskem potovanju v Braziliji leta 2007.


FATHER DAVID JONES,HERMIT,IRELAND

Preberite še:
Tako živi David, poslednji irski puščavnik, ki ga lahko gledate tudi na YouTubu
Preberite še:
Kako moliti? Sedem nasvetov Janeza Pavla II.


COUPLE FIGHTING

Preberite še:
Ste se ravnokar prepirali? Tu je molitev, ki vas bo pomirila

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.