Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 29. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Stilski triki, ki se jih lahko naučimo od Kate Middleton

PRINC WILLIAM AND KATE MIDDLETON

Shaun Jeffers | SHUTTERSTOCK

Tina Martinec Selan - objavljeno 13/08/18

Občudujete slog Kate Middleton? Našli smo nekaj njenih trikov, zakaj je vedno videti tako čudovito

Če je kdo, ki je “diplomiral” iz brezčasnega, a sodobnega šika, je to Kate Middleton, vojvodinja Cambriška. Vse odkar je poročena v kraljevo družino in jo ima javnost skrbno na očeh, še ni naredila modnega faux pasa, kot modnemu spodrsljaju rečejo Francozi. Zato se lahko od nje naučimo nekaj stilskih trikov, ki bodo morda tudi nam olajšali oblačenje in pogled na urejenost.

1. Dražje kose kombinira s cenejšimi

Kar obleče Kate, je ponavadi še isti dan razprodano, saj njeni oboževalci takoj razvozlajo, katero znamko je nosila in v katerih spletnih trgovinah je mogoče kos kupiti. Pogosto so to draga oblačila najboljših svetovnih modnih oblikovalcev, ni pa vedno tako.

Kate je znana po tem, da kombinira dražje kose s cenejšimi. Zelo rada nakupuje tudi v Zari, tam so ji še posebej všeč nevpadljivi kosi, kot so kavbojke, črtaste majice in občasno kakšna obleka ali suknjič.


KATE MIDDLETONE

Preberite še:
Kako uspe Kate Middleton ohranjati tak videz pri 36 letih?

2. Isti kos obleče večkrat

Navadnim smrtnikom, kot smo mi, se to seveda ne zdi nič takega, a za tako znano osebnost je to, da večkrat obleče isti kos, nekaj nenavadnega. Ker slavne vedno, ko se pokažejo v javnosti, tudi fotografirajo, jih večina noče ponavljati svojih modnih kombinacij, da ne bi izpadli preveč monotono ali brez domišljije.

Kate pa zelo rada večkrat obleče oblačila, ki so ji posebej ljuba, naj gre za priljubljen plašč, kostim, ali pa za čevlje, torbico, uhane … Včasih med ponovitvami mine tudi nekaj let, s čimer dokazuje, da izbira kose, ki so klasični in ne zastarajo.

[protected-iframe id=”22dbade3d2982d4ad30aa1d61bb31c7f-133580111-130919046″ info=”//www.instagram.com/embed.js” class=”instagram-media”]

3. Ima izdelano in preverjeno modno formulo …

Ženske z najboljšim slogom imajo tega izdelanega, kar pomeni, da dobro vejo, kaj jim paše. To pa tudi nosijo. Na prvi pogled je lahko modna formula dolgočasna, po drugi strani pa zagotavlja, da je oseba vedno videti odlično.

Kate se zelo dobro počuti v draguljastih barvah, obožuje plaščke do kolen, enostavne salonarje z visoko peto in ženstvene obleke s potiskom ali čipkami. Ne eksperimentira. Vedno poudari svojo silhueto, nikoli ni preveč izzivalna ali neprimerna. Dokazuje, da so živahne barve primerne za še tako formalne priložnosti.




Preberite še:
Kdo je nečakinja princese Diane, ki vzbuja pozornost z lepoto in s slogom?

4. … in lepotno rutino

Njen zaščitni znak so izredno sijoči, v blage valove urejeni kodri temno kostanjeve barve. Občasno si privošči manjšo spremembo v pričeski, kot je npr. krajša dolžina las ali malce drugačno striženje, a z barvo nikoli ne eksperimentira, ker ve, da temni lasje najlepše poudarijo njeno polt in oči.

Prav tako že leta ostaja zvesta enakemu ličenju – porcelanasta polt, rahlo zadimljene oči, rožnata lička in ustnice v nevtralnih rožnatih tonih –, ki ga ni spreminjala niti za svoj poročni dan. Zakaj bi človek spreminjal nekaj, kar (tako dobro) deluje, kajne?

[protected-iframe id=”03898b9d9d6f70d1d3dbfebafdc05d34-133580111-130919046″ info=”//www.instagram.com/embed.js” class=”instagram-media”]

5. Njena skrivnost nošenja visokih pet?

Kate na formalnih dogodkih skoraj vedno nosi salonarje z ozko in zelo visoko peto (običajno ima čevlje z višino petk med osem in 10,5 centimetra). Vse ženske, ki smo že kdaj hodile v takšnih petah, še predobro vemo, da nas stopala v njih začnejo zelo hitro boleti. Kako je torej mogoče, da lahko Kate v njih zdrži tudi po cel dan? Pogosto mora zaradi različnih dogodkov veliko stati in hoditi.

Njena skrivnost so posebni usnjeni vložki za čevlje ameriške znamke Alice Bow. Vložki so rahlo oblazinjeni in izdelani iz najmehkejšega usnja, zato naj bi bile vrtoglave pete z njimi mnogo udobnejše za nošenje.


SOPHIE HABSBURG

Preberite še:
Sophie Habsburg: Današnja moda uničuje našo ustvarjalnost


WOMAN FASHION

Preberite še:
Kako se obleči, da bomo kljub poletni vročini šik?




Preberite še:
Kako se po porodniški vrniti v modno formo

Tags:
moda
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.