Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Serena Williams mamicam: Občutek, da ne zmorete, je nekaj običajnega

SERENA

Serenawilliams - Instagram

Elizabeth Pardi - objavljeno 19/08/18

"Če imate naporen dan ali teden, ni nič narobe – zgodi se tudi meni!"

Ne morete si predstavljati, kolikokrat sem videla mamice, ki so imele občutek, da ne zmorejo, sploh pa si ne morete predstavljati, kolikokrat sem bila ta mamica tudi sama. Če pa podobne občutke prizna celo svetovno znana športnica, nam je to le v opomin, da se vsaka mamica, ne glede na to, kako uspešna oseba, včasih počuti, da ne bo zmogla poskrbeti za svojega otroka.


Serena Williams

Preberite še:
Serena Williams o materinstvu: Nihče ne govori o slabih trenutkih, o nemoči

“Občutila sem, da nisem dobra mama”

“Čisto obupana sem bila,” je Serena Williams pred kratkim zaupala svojim sledilcem na družbenem omrežju Instagram. Mamica ljubke enoletne Olympie je pojasnila: “Občutila sem, da nisem dobra mama.”

Zapisala je, da lahko poporodni simptomi včasih trajajo tudi tri leta, “če se z njimi ne soočimo”, nato pa razkrila, da negativne materinske občutke najraje odpravlja v pogovoru s svojimi bližnjimi. “Če se pogovorim z mamo, s sestro ali prijateljicami, mi dajo vedeti, da so moji občutki povsem običajni.”


FAMILY

Preberite še:
Materinstvo lahko živi tudi ženska, ki nima svojih otrok

Najti ustrezno ravnotežje

Zanimivo je, da je Williamsova po rojstvu Olympie s hčerko doslej preživela vsak dan, kar je skorajda neverjetno glede na zahteve njene uspešne teniške kariere. Kljub temu pa 36-letnica priznava, da s hčerko ne preživi toliko časa, kot bi si želela, in nato s komentarjem zadane v samo srčiko materinstva: “Ne glede na to, ali ste doma z otroki ali pa v službi, je v starševstvu prava umetnost najti ravnovesje.”

Otroci nas potrebujejo in na številne načine tudi mi potrebujemo njih. Najti pa moramo tudi čas zase, za svoje konjičke, kariero in partnerski odnos ter ohraniti zdravo pamet. Najti ustrezno ravnovesje med popolno predajo materinstvu in odsotnostjo od doma pa je, kot je Williamsova ustrezno opisala, “prava umetnost”.

Svoj zapis je sklenila z zagotovilom mamicam, da so prave junakinje:

“Če imate naporen dan ali teden, ni nič narobe – zgodi se tudi meni! Toda vedno je tu jutrišnji dan.”

Tolažilno je, da nismo same, ko nas skrbi pomisleki preplavijo in se nam nenadoma zazdi, da ne bomo zmogle. Spomnimo se besed zvezde svetovnega tenisa, da je pred nami vedno jutrišnji dan.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


MAMMA MIA MOVIE

Preberite še:
Mamma mia – popoln film za mame in hčere


IRENA YEBUAH TIRAN

Preberite še:
“Nikoli se zaradi odrske vloge ne bi odpovedala vlogi matere”


BARBARA KASTELEC

Preberite še:
“Živim v nepredstavljivem udobju, čeprav marsičesa nimam”

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.