Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ste depresivni? Molite to močno molitev proti potrtosti

DEPRESSED,WOMAN

Riccardo Mion | CC0

Philip Kosloski - objavljeno 09/09/18

Sv. Ignacij Lojolski je razumel temo depresije. Imel je celo skušnjavo, da bi storil samomor

Depresija je izjemno težka bolezen. Dobra novica pri tem pa je, da v tej bitki nismo sami in da je poleg medicinske oskrbe na voljo dolg seznam nebeških prijateljev, ki nam pomagajo videti Kristusovo Luč.

Eden takih svetnikov, ki je dobro poznal depresijo in je močan priprošnjik, je sveti Ignacij Lojolski. V Katoliški enciklopediji (v angleščini tukaj) o njem piše: “V nekem trenutku je bil silovito skušan, da bi končal svojo stisko in storil samomor. Odločil se je, da ne bo niti jedel niti pil (razen če bi bilo njegovo življenje ogroženo), dokler mu Bog ne bo naklonil miru, za katerega je prosil. Tako je nadaljeval vse do konca tedna, ko ga je njegov spovednik ustavil.”


WOMAN TAKING TIME

Preberite še:
Vas je strah? Citati iz Svetega pisma, ki vam bodo vlili pogum

S pomočjo Božje milosti se mu je uspelo izviti iz temine brezupa in postal je eden največjih svetnikov vseh časov.

Molitev proti depresiji

Zapustil nam je tudi veličastno Molitev proti depresiji, ki jo lahko pogosto molimo, še posebej v času teme in preizkušenj v našem življenju. Ob ustrezni medicinski oskrbi je molitev lahko izdatna pomoč, ki človeka popelje iz globine depresije v novo življenje krščanskega veselja.


ZMĘCZONA KOBIETA

Preberite še:
Ko ste izčrpani, molite to molitev

Jezus Kristus,ko je vse temno in občutimo le svojo šibkost in nemoč,nam daj začutiti svojo navzočnost,svojo ljubezen in svojo moč.Pomagaj nam popolnoma zaupati v tvojo Ljubezen, ki nas ščiti,in v moč, ki nas krepi,da nas nič ne bo moglo prestrašiti ali skrbeti.Zakaj le če bomo živeli v tvoji bližini, bomo videli tvojo roko, tvojo pot in tvojo voljo v vseh stvareh.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.
Preberite še:
Večerna molitev: Dvigni me v svoje naročje, da v miru zaspim


DEPRESSION

Preberite še:
Ko se za nasmehom skrivajo samomorilne misli. Fotografije, ki vas bodo šokirale


ANJA KLANČAR WRITER

Preberite še:
Najprej si je življenje vzela mama, nato še oče. To je Anjina zgodba

Tags:
depresijamolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.