Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Hči ni bila sprejeta na želen študij. Kaj naj storim?

STUDENT

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

p. Christian Gostečnik - objavljeno 25/09/18

Hči potrebuje pogovor in razumevanje

Pa tako malo ji je zmanjkalo in tistih par odstotkov je popolnoma spremenilo njeno življenje ter v marsičem spremenilo tudi vse nas.

Mirjam

Razumljivo, da vas je vse prizadelo, saj ste ji želeli ne samo najboljše, ampak predvsem, da bi v življenju uspela in da bi bila srečna. Tako neverjetna dijakinja je bila, pravite, ne samo da se je redno učila, bila je skoraj vedno odlična, tudi sicer je bila izjemna, zlasti v pomoči drugim. Prav videli ste jo, kako bo nekoč zmogla in znala pomagati drugim. Potem pa ji je tisti rahli zaplet pri maturi, kot ga imenujete, vse postavil na glavo.


KELLY CLEMENTE

Preberite še:
18-letnica, ki je ignorirala svoje prijatelje in namesto splava izbrala posvojitev

Vse je šlo prek meja funkcionalnega, kot trdite vi in z vami se strinja tudi mož, le da je pri vsem tem zelo modro tiho. Nihče ni umrl, resno zbolel, kot tudi trdite, a za vašo hčerko je bil to tako krut in nezaslišano surov preobrat, da si zelo dolgo ni opomogla. Še dobro, da ste jo prepričali, da si je v času prijav na študij izbrala še drugo izbiro, sicer bi res ostala brez vsega. Tako pa ji je ostala vsaj ta možnost, čeprav je ne mara, kot ugotavljate.

Pri vsem je močno čutiti, da vaša hčerka zelo pogreša očeta, čeprav tega izrecno ne trdi, a se vedno znova vrača k njemu in tudi vi, kot je slutiti, ga zelo pogrešate, pogovor z njim. S tem nikakor nočem reči, da je on pri tem za karkoli odgovoren, še manj kriv, a dela v zelo sorodnem poklicu, zato bi ji po vsej verjetnosti prav on lahko bil ob teh težavah s študijem zelo blizu in zlasti v veliko pomoč z nasvetom.


CZEGO NIE POWINNA MÓWIĆ TEŚCIOWA

Preberite še:
8 stvari, ki jih nikoli ne smete narediti, če ste tašča

A to je na površju, v notranjosti gotovo čuti globoko hrepenenje po nekom, tokrat po očetu, ki bi mu lahko zaupala svoje težave, se ob njem zjokala in od njega dobila tolažbo. Vaša hčerka zares čuti, da se ji je podrl svet, pa naj se še tako čudno sliši. Ona tako doživlja. Sesule so se ji sanje in vse, po čemer je tako zelo hrepenela. Poklic, ki si ga želi, se ji je zelo oddaljil.

UNIVERSITY
Jacob Lund - Shutterstock

In kaj bi tako zelo potrebovala od očeta? Morda res samo to, da bi ji prisluhnil, ji povedal, da so še nove možnosti, da je mogoče še vse spremeniti, da je še mogoč prepis na želen študij itd. Zavedate se hčerkine krize in hkrati veste, da vse skupaj ni tako tragično, kot se na prvi pogled zdi. Sedaj je čas, da se z njo začnete več pogovarjati.


MAMMA MIA MOVIE

Preberite še:
Mamma mia – popoln film za mame in hčere

V vseh letih študija ni potrebovala nobene pomoči, niti učne, čustvene in tudi sicer je ni bilo nikoli potrebno priganjati k delu. Sedaj pa očitno potrebuje vašo pomoč, čeravno tega ne kaže navzven.

Potrebuje pomoč očeta, seveda tudi vas, ki jo kot mama čutite v njenih najmočnejših vibracijah, v njenih željah in hrepenenjih. Kaj je torej vaša naloga? Najprej se skušajte zares slišati z vašim možem in mu dopovedati, kaj vse njegova hči doživlja, pa če je še tako pretirano.

Naj jo poskuša razumeti v njeni stiski. Čeprav se mu zdi težava rešljiva, hčerka tega še ne razume in dojema. Ko bo to razumel, boste lahko še velikokrat sedli skupaj in se pogovarjali o njeni prihodnosti. O tem, da se bo vse uredilo, samo sedaj je hudo. Vedno pa pomaga molitev, posebej če se skupaj izročate v Božje varstvo.

Članek je bil objavljen v Družini, št. 38.


WOMAN PRAYING

Preberite še:
Ko izgubiš ljubljeno osebo ‒ citati iz Svetega pisma, ki so vir tolažbe


EMBRACE

Preberite še:
Odpuščanje ali naivnost. Kje je meja?


MARUSA BABNIK

Preberite še:
“Ob dogodkih, ko ti ljudje želijo slabo, si mislim, da ima palica vselej dva konca”

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.