Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 22. junija |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Čudežno življenje deklice, ki jo je poljubil papež

POPE FRANCIS

Fair use

Barbara Oprčkal - objavljeno 30/09/18

Deklica, ki jo je papež Frančišek leta 2015 poljubil na čelo, je čudežno ozdravela

To je fotografija, ki jo je videl ves svet. Trenutek, ko je papež Frančišek med obiskom v ZDA v Filadelfiji na čelo poljubil deklico in jo blagoslovil z znamenjem križa. To je bila tedaj enoletna Gianna Masciantonio, ki se je takrat zaradi hude oblike možganskega tumorja borila za življenje.


WOMAN IN HOSPITAL BED

Preberite še:
“Gospa, žal mi je, ampak vaši izvidi so pokazali, da imate velik tumor”

Giannina zgodba

Že to, da se je rodila, je bil čudež. Štiri tedne po rojstvu so namreč pri Gianni odkrili ogromen tumor v možganih. Stanje je bilo tako resno, da so zdravniki staršem povedali, da je prav neverjetno, da je deklica sploh preživela nosečnost. Novica je bila za očeta in mamo šok, saj je bila deklica na videz povsem zdrava, imela je le okvaro sluha.

Starši so bili ob napovedi, da so njuni punčki šteti dnevi, povsem obupani. Njena mama Kristen se spominja, kako jo je preplavil strah. Vse, kar je lahko naredila, je bilo to, da je molila. Vsak večer je zaspala z rožnim vencem v rokah. Le to ji je bilo v tolažbo.


WILLIAM MAILLIS

Preberite še:
Star je 11 let, hodi na univerzo in želi dokazati, da Bog obstaja

GIANNA MASCIANTONIO
Zdjęcie dzięki uprzejmości Kristen Masciantonio.
Kristen Masciantonio z Gianno.

NOAH WALL

Preberite še:
Deček brez možganov osupnil zdravnike

Srečanje s papežem

Ko je bila Gianna stara eno leto, septembra 2015, se je papež Frančišek mudil na zgodovinskem obisku v ZDA. Kristen se spominja, kako je ob tej novici preprosto vedela, da morajo biti tam, ko se bo papež peljal mimo, četudi bi ga samo na hitro videli.

Zaradi množice ljudi, ki je prav tako želela pozdraviti papeža, sta sicer Kristen in Joey kar nekaj časa oklevala in se spraševala, ali je res pametno, da bolno deklico peljeta na tak množični dogodek. Nato pa sta dobila sporočilo prijatelja, ki je bil zaposlen pri FBI, da jih lahko spravi toliko blizu, da bodo lahko vsaj videli papeža.

Starša sta bila nad idejo navdušena, a sta se vseeno odločila, da preverita še pri zdravnikih, ali morda odsvetujejo udeležbo na takšnem dogodku. Joey se spominja, da mu je zdravnik rekel samo: “Pojdite!”

Ko so tako varno prispeli na prizorišče in stali v množici ljudi, se je mimo pripeljal papež. Ljudje so vzklikali njegovo ime in v tistem trenutku je Joey dvignil Gianno visoko v zrak, Kristen pa je pri sebi tiščala kos papirja, na katerega je napisala sporočilo papežu, in ga prosila, naj moli za Gianno. V tistem trenutku se je papamobil ustavil in papež se je zazrl naravnost v Joeyjeve oči.

Gianno so nato prinesli k papežu, ki jo je poljubil na čelo in jo blagoslovil z znamenjem križa.


Côme de Cacqueray

Preberite še:
Zdravniki so napovedali, da bo deček umrl, a sveti Šarbel je imel drugačen načrt

web3-kristen-gianna-pope-tumor
Giannina mama Kristen z listom papirja, na katerem prosi papeža Frančiška, da moli za njeno deklico.Preberite še:
Kako Cerkev odobri čudež

Pot do ozdravitve

Dva meseca po tem srečnem dogodku se je začel neverjeten razplet, ki je osupnil vse.

Zdravniki so namreč ugotovili, da pri Gianni ne gre za rakavo obolenje, ampak za posebno vrsto motnje v krvi. Kljub temu diagnoza ni bila nič bolj optimistična, saj se je tumor nahajal na takšnem mestu v možganih, da je pritiskal na osrednji živčni sistem.

Pred Gianno je bila tako težka pot. V naslednjem obdobju je morala namreč prestati 10-urno operacijo na možganih, 15 mesecev kemoterapije in še osem dodatnih operacij.

Tumor se je počasi začel krčiti in tri leta po tem, ko so zdravniki postavili smrtonosno diagnozo, je vendarle izginil.

“Eno leto smo gledali, kako Gianna umira, zdaj pa se je vrnila nazaj v življenje,” je dejala Kristen.

Moč molitve

Družina verjame v moč molitve in hkrati poudarja, da poljubu papeža Frančiška ne pripisuje čudežne moči.

“Giannino življenje je čudež. To, da jo je papež Frančišek poljubil, je znamenje Boga, ki nam je želel pokazati, da je z nami in da posluša naše molitve,” je prepričana Kristen.

Gianna je tako letošnje šolsko leto začela obiskovati vrtec.

“Neverjetno je, ko vidiš, da tvoj otrok teče naokoli kljub temu, da so ji na začetku napovedali drugačno usodo,” je še dejal Giannin oče.


FAMILY CUKJATI

Preberite še:
Ko so ji začeli izpadati lasje, se je najprej pobril očka, nato še brata


MICHAEL BUBLE,SON,CANCER

Preberite še:
Michael Bublé po sinovi zmagi nad rakom: “Hvaležen sem za milost in vero”

Tags:
osebna rastpapež
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.