Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 22. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Kaj vse vsak dan postori vaš mož, pa morda niti niste opazile

MAŁŻEŃSTWO, PORZĄDKI

Shutterstock

Tina Martinec Selan - objavljeno 01/10/18

V zakonu je tako, da je že prav, če ima vsak zakonec dodeljene različne naloge

Že res, da ženske opravimo levji delež gospodinjskih opravil in obveznosti v zvezi z otroki, a tudi naši možje vsakodnevno poskrbijo za veliko opravil.

Prav je, da smo jim žene za to hvaležne in da v luči tega tudi sprejmemo morebitne miselne odsotnosti – pogosto se ravno takrat, ko se nam zdijo najbolj daleč, naši možje ukvarjajo s tem, kako bi svoji družini še bolj olepšali in olajšali življenje.


CO CZYNI KOBIETĘ PIĘKNĄ

Preberite še:
Možje, to so stvari, ki jih vaša žena počne vsak dan

Varnost doma

Pravijo, da nas ženske ponoči prebudi tudi najtišji šum v zvezi z našimi otroki (moških pa pogosto niti glasen jok ne vrže iz spanca). A možje imajo ušesa posebej izostrena za vse šume, ki bi lahko pomenili, da je ogrožena varnost njihove družine.

Če ponoči na vrtu poči kakšna vejica ali zaškripajo vrata ograje, se bo on takoj prebudil in šel preverit, ali je okrog hiše vse v redu. Enako velja za vhodna vrata; marsikateri moški bo zvečer pred spanjem še enkrat preveril, ali so vrata res zaklenjena in ali je njegova družina ponoči varna.

Hišna popravila

Morda je stereotipno, pa kaj potem. Ženske, ali ni čudovito, ker lahko vsa popravila preprosto prepustimo našim boljšim polovicam? Ne gre za to, da me tega ne bi znale, a včasih je lepo imeti doma princa na belem konju, ki nas pride rešit takrat, ko imamo ogromno svojega dela. Menjava žarnice ali tesnila, odmašitev odtoka, pritrditev vrat omarice, skrb za kurjavo, popravilo polomljenih igrač … najmanj vse to nam prihranijo.


COUPLE IN FRONT OF CATHEDRAL

Preberite še:
Zakaj je zakonski odnos podoben gradnji katedrale

PLUMBER
Shutterstock

COUPLE FIGHT

Preberite še:
5 stvari, ki vam lahko uničijo zakon

Skrb za “tehnikalije”

Ko smo ravno pri tem, vaš mož po vsej verjetnosti (po)skrbi tudi za vse pametne in manj pametne naprave, ki jih vsakodnevno potrebujemo za normalno delovanje. Sem spadajo računalniki, telefoni, fotoaparati, trdi diski, zunanji diski, pa tudi sesalniki, pralni stroji, vrtne kosilnice in podobno.

Kadar je treba na računalnik naložiti najnovejšo posodobitev, poskrbeti za napolnjene baterije fotoaparata, da ovekovečimo otroški rojstni dan, ali ugotoviti, zakaj pomivalni stroj ni dobro opral posode, je tukaj naš mož, ki bo poskrbel za vse. Dodatno smo mu hvaležne za to, ker ga to dejansko veseli in tega ne dela le iz občutka dolžnosti.

Avtomobil

Čeprav se avtomobil ženskam ne zdi najpomembnejše na svetu, pa smo vseeno močno vezane nanj, da razvozimo vse otroke po vrtcih, šolah in drugih obveznostih. Ob koncih tedna pa pride prav, da se zapeljemo na družinski izlet ali na obisk k sorodnikom.

Priznajmo, da se nam prav nič ne sanja, kdaj je bilo nazadnje zamenjano motorno olje, kdaj je datum tehničnega pregleda in celo do kdaj se lahko vozimo z letnimi gumami ter kdaj jih je treba zamenjati za zimske. Čudovit občutek je, ko avtomobil preprosto deluje, zanj pa tako potrpežljivo skrbi naš mož.


COUPLE HOLDING HANDS

Preberite še:
2 skrivni orožji, ki lahko prenovita vaš zakon

COUPLE
Shutterstock

ARGUING

Preberite še:
Znanost pravi: Prepiri s sozakoncem lahko vodijo v bolezni

Prenašanje ženskih muh

Naj bodo “tisti dnevi v mesecu” ali pač samo slab dan, ko otroci niso ubogali, je bila na pošti gneča, so nam trgovino zaprli pred nosom in prijateljica ni imela časa priti na obisk in klepet ‒ ženske same dobro vemo, da smo včasih preprosto sitne in da se pretirano odzovemo na dogodke, ki v resnici niso tako zelo dramatični.

Naši možje se tega zavedajo in naše sitnobe ne vzamejo osebno, temveč nam ponudijo topel objem in tiho razumevanje, zaradi katerega nam je takoj malce lažje.

Zvestoba, zgled in ljubezen

Morda se zdi, da smo naštevali same površinske razloge, zakaj vse smo lahko vsakodnevno hvaležne našim možem. A naši možje skrbijo še za vse kaj drugega kot samo za to. Hvaležne smo jim, da hodijo v službo in s tem omogočijo našim družinam, da preživijo.

Hvaležne smo jim za vse dolgoročno načrtovanje, zaradi katerega si lahko omogočimo družinske počitnice, konec tedna v dvoje ter toplo stanovanje in hrano v hladilniku. Hvaležne smo jim za zvestobo in da dajejo našim otrokom zgled požrtvovalnosti za družino. Hvaležne smo jim, da je zanje družina na prvem mestu, da nas imajo radi in da jih tako skrbi za nas.


MARRIAGE

Preberite še:
Razmerje 80 : 20 deluje. Tudi v zakonu


POPE FRANCIS,NEWLYWEDS

Preberite še:
Papež pozna skrivnost, kako se zakonci lahko izognejo ločitvi


COUPLE,MARRIED,DINNER

Preberite še:
Pet stavkov, ki jih mož ne sme reči svoji ženi

Tags:
odnosizakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.