Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kdo so angeli varuhi?

web3-baby-angel-cute-pure-whiteshutterstock

SHUTTERSTOCK

Mienmiuaif - Mia moglie ed io - objavljeno 02/10/18

Vsakdo ima angela varuha. Ima ga tudi vsaka družina, zakonski par, mesto, župnija, država ...

Bog nas zelo ljubi, ljubiti nas je začel že ob stvarjenju sveta. Takrat je namreč ustvaril angele, modre duhove, zelo plemenita bitja. Eden izmed njih je namenjen nam od nekdaj in za vedno.
Preberite še:
7 svetišč, povezanih v ravni črti ‒ legendarni meč nadangela Mihaela?

Ustvarjeni ob stvarjenju sveta

Začnimo s ključnim pojmom: Bog te tako zelo ljubi, da je že od stvarjenja sveta mislil nate. Nate ni začel misliti, te ljubiti, ko si se rodil ti, ampak ko se je rodil svet! To potrjuje dejstvo, da Gospod ne ustvarja angelov varuhov, ko se oseba rodi, ampak jih je ustvaril, ko je ustvaril svet (v tem primeru za angela varuha res velja stavek, da “ni od včeraj”).

Bog nam ga je dodelil zato, da bi nas obvaroval pred nevarnostmi; je najboljši osebni stražar, ki ga lahko imamo … Tako je, vsi skozi življenje potujemo zaščiteni!


KIDS

Preberite še:
Vas skrbi za otroke? Molite k njihovim angelom varuhom

Angel varuh ti želi dobro, bolj kakor bi si ti to lahko sam želel! Zate moli in v onstranstvu bo Gospodu našteval vsa dejanja ljubezni, ki si jih storil (upam, da bo v dvomu zaokrožil navzgor). Mogoče je vsemu temu težko verjeti, toda takrat, ko si bil majhen in si se za las izognil tisti nesreči … Ali nisi imel občutka, da ti je nekdo pomagal?

Kaj je nauk te zgodbe? Naslednjič, ko se boš odpravljal na potovanje in boš rezerviral letalsko karto, si rezerviraj še eno mesto poleg sebe. Angel varuh ima, med drugim, znižano ceno vozovnice! 😉

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Igor De Luisa.
Preberite še:
Ali imajo angeli krila?


ARCHANGELS

Preberite še:
5 neverjetnih dejstev o nadangelih


ANGEL

Preberite še:
Kako vemo, da angeli zares obstajajo in kaj pravzaprav počnejo?

Tags:
angeli
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.