Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Če vas zamika, da bi grešili, zmolite tole molitev

MAN,STRUGGLING,PRAYER

Christopher Lemercier | CC0

Philip Kosloski - objavljeno 20/10/18

Da bi bili na Marijino priprošnjo zavarovani pred grehom, ko se znajdemo sredi skušnjave

Kot ljudje smo v skušnjavi, da bi vsak dan grešili. Tem skušnjavam se pogosto upremo, pridejo pa dnevi, ko je naša volja šibka in nam primanjkuje moči za vztrajanje v kreposti.

Devica Marija je najboljša priprošnjica za takšne primere. Ker je naša nebeška Mati, brez težav izteza svoje materinske roke in nas sprejema v objem, da bi nas zavarovala pred skušnjavami.


KOBIETA

Preberite še:
14 modrih nasvetov sv. Frančiška Asiškega za današnji čas

To molitev za priprošnjo preblažene Device je spisal sv. Alfonz Ligvori, v njej pa naše duše polaga v njene ljubeče roke.

Presveta brezmadežna Devica, moja mati Marija, k tebi, ki si mati mojega Gospoda, kraljica vesolja, priprošnjica, upanje, zatočišče grešnikov, se danes zatekam, najnesrečnejši med grešniki.Častim te, veličastna kraljica, in se ti zahvaljujem za številne milosti, ki mi jih vsak dan tako velikodušno deliš; posebej sem hvaležen, da si me odrešila pekla, ki si ga s svojimi grehi tako pogosto zaslužim.Ljubim te, predraga Gospa; in iz te ljubezni ti obljubljam, da ti bom voljno služil do konca dni in si po svojih najboljših močeh prizadeval, da te bodo ljubili tudi drugi. Vate polagam vse svoje upe za odrešenje; sprejmi me kot svojega služabnika in mi nudi zavetje pod svojim plaščem, ti, ki si Mati usmiljenja.In ker si pri Bogu tako mogočna priprošnjica, me reši vseh skušnjav, ali pa mi vsaj izprosi moč, da jih bom lahko premagoval do smrti. Rotim te za resnično Jezusovo ljubezen. Upam, da bom s tvojo priprošnjo umrl svete smrti.Moja ljuba Mati, z ljubeznijo, ki jo posreduješ vsemogočnemu Bogu, te prosim, da mi vedno pomagaš, predvsem pa v moji smrtni uri. Ne zapusti me takrat, dokler me varno ne pospremiš v nebesa, kjer te bom blagoslavljal in prepeval o tvojih milostih vso večnost. Tako upam. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


HAPPY,JOYFUL,WOMAN

Preberite še:
10 svetopisemskih citatov, s katerimi lahko premagamo vsakdanje izzive


ISABELLE

Preberite še:
Ostala je brez rok in nog, a širi veselje kot le malokdo


HAND

Preberite še:
Ta priljubljena molitev za mir lahko spremeni človekovo srce

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.