Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 15. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Če imate težave z opravljanjem svojih obveznosti, vam bo v pomoč ta molitev

WOMAN,WORK,STRESS

Shutterstock

Sophia Swinford - objavljeno 22/10/18

Trenutki, ko se najbolj trudimo, so najbolj dragoceni

Ameriška psihologinja Brené Brown piše: “Osebnostna celovitost pomeni, da izberemo pogum, ne udobja; da izberemo tisto, kar je prav, in ne tisto, kar je zabavno, hitro ali preprosto; da svoje vrednote udejanjamo in ne le oznanjamo.”


SANJA KRANJC

Preberite še:
“Problemi so veliko lažji, če jih lahko kam odložiš in imaš za premagovanje oporo”

Trenutki, ko se znajdemo pred največjimi izzivi, določajo našo osebnostno celovitost. V praksi pa je za izbiro celovitosti potrebno nekaj več kot le modre besede; potrebna je milost. Če imate trenutno težave z opravljanjem svojih obveznosti, si vzemite minuto ali dve in prosite Boga, naj vam v tem položaju nakloni milost:

Oče, brez Tebe ne zmorem nič. V stresnem trenutku svojega življenja Te ponižno prosim za milost, s katero boš zacelil moje srce in me vodil na moji poti. Vem, da mi želiš nakloniti svojo milost in trdno verujem v Tvoje usmiljenje, zato Ti zaupam, da boš poskrbel zame na vseh področjih. Ko znova premišljujem o svojih obveznostih, Te prosim za luč v svojem življenju, ki mi bo pokazala, kaj moram spremeniti in kje naj vztrajam. Moje srce poznaš dosti bolje od mene in še bolj kot jaz sam mi želiš vse dobro. Zato se Ti v celoti izročam, zaupam, da mi bo Tvoja milost naklonila pogum za spremembo, moč, da bom vztrajal, in modrost, da bom vedel, kako naj se prav odločim. Jezus, zaupam vate. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


LOVING COUPLE

Preberite še:
Kako vam 30 sekund na dan lahko izboljša zakonsko življenje


MARTIN GOLOB

Preberite še:
Martin Golob: Je res vsak župnik debel, plešast in tečen?


MARKO RIJAVEC

Preberite še:
Camino: “To pot so izbrusile mnoge noge, mnoga življenja in to se čuti, ko hodiš po njej”

Tags:
služba
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.