Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Nasvet Janeza Boska, kako od sebe odvrniti zlo

JAK STRACIĆ SYMPATIĘ

Isaac Castillejos/Unsplash | CC0

Philip Kosloski - objavljeno 29/10/18

Če boste to počeli, vas hudič ne bo nikoli premagal

Janez Bosko je bil svet duhovnik, predan molitvi. Bog se mu je razodeval na mnoge, tudi zelo posebne načine. Teh duhovnih izkustev ni izkoriščal le v svojo korist, ampak jih je delil tudi z mladimi, za katere je skrbel.

Prav posebej je mlade poučeval, kako naj se varujejo pred hudičem,  ali drugače povedano, kako naj zagotovijo, da se bodo v skušnjavah in različnih dilemah vedno odločali za dobro. Njegov nasvet lahko preberete v nadaljevanju. Don Bosko je trdil, da tistega, ki se bo teh navodil zvesto držal, hudič ne bo nikoli premagal.

Hudič se na smrt boji dveh stvari: gorečega prejemanja svetega obhajila in pogostih obiskov Najsvetejšega. Želiš veliko milosti? Pogosto Ga obišči. Želiš, da ti jih da le nekaj? Obišči Ga le občasno. Želiš, da te hudič napada? Obišči Najsvetejše zelo poredko. Želiš, da hudič zbeži od tebe? Jezusa obiskuj pogosto. Želiš hudiča premagati? Najdi zatočišče pri Jezusovih nogah. Želiš, da te hudič premaga? Prenehaj obiskovati Jezusa. Če želiš premagati hudiča, so obiski pred Najsvetejšim ključni. Zato Jezusa obiskuj pogosto. Če boš to počel, te hudič nikoli ne bo premagal.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie


CHINA

Preberite še:
Jezuit iz Mengša, ki je postal vodja kitajskih astronomov


ANNA NOBILI

Preberite še:
“Stara sem bila 22 let, plesala sem ob drogu, v nedeljo pa sem hodila k maši”


GHOST

Preberite še:
Poznamo več vrst duhov. Katerim se moramo izogibati?

Tags:
hudič
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.