Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

12 navdihujočih misli svetnikov, ki vam bodo pomagale premagati strah pred smrtjo

WOMAN

Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 10/11/18

Naj vam ti sveti možje in žene, ki resnično razumejo vaše stiske, vlijejo tolažbo v vaša srca

O smrti večinoma neradi razmišljamo. Ko premišljujemo o svoji smrti, nas lahko prevzameta strah in tesnoba. In ko se spominjamo naših dragih, ki so že odšli pred nami, lahko znova občutimo osamljenost in žalost.

Toda mesec november nam nudi priložnost za razmislek o tem, da z našimi pokojnimi ostanemo povezani in da imamo kot kristjani upanje v nebesa.


HAPPY

Preberite še:
10 nasvetov iz Svetega pisma, kako osmisliti življenje

Svetniki so to vedeli bolj kot kdorkoli drug. Poglejmo, kaj so nekateri izmed teh svetih mož in žena povedali o bolečini, trpljenju in tesnobi – občutjih, ki jih pogosto povezujemo s smrtjo. Njihove besede modrosti nam jasno kažejo, da prav prek smrti vstopamo v večno življenje, kjer bomo spet srečali svoje najdražje in bomo vsi obdani z Božjo ljubeznijo.

Tags:
smrtstrah
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.