Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Šest namigov, kako moliti za svojega moža

COUPLE HOLDING HANDS

Jasmine Wallace | Pexels

Aleteia - objavljeno 11/11/18

Bi radi molili za svojega moža pa ne najdete pravih besed?

Gotovo molite za svoje otroke. Kaj pa za moža? Katera res redno moli za svojega moža? V našem življenjskem ritmu, ko nas zaposluje tisoč stvari, možje pogosto ostanejo nekje ob strani, pozabljeni.

Ker zanje ne molimo tako pogosto kot za otroke, morda težje najdemo primerne besede. Tu je šest namigov za molitev, ki so jih navdihnila pisma apostolov iz Nove zaveze.

1. Da bi spoznal Božjo ljubezen

Naj Kristus po veri prebiva v vaših srcih, da bi tako, ukoreninjeni in utemeljeni v ljubezni, mogli z vsemi svetimi doumeti, kolikšna je širokost in dolgost in visočina in globočina,ter spoznati Kristusovo ljubezen, ki presega spoznanje, da bi se izpolnili do vse Božje polnosti. (Ef 3,17-19)

Jezus, prosim te, naj bo moževo srce odeto v Tvoje presveto srce. Pomagaj mu, da bo popolnoma zaupal vate. Naj ljubezen v njem požene globoke korenine in se preliva v najino življenje. Naj spozna Tvoje neskončno usmiljenje, da bo doumel, kako je Tvoja ljubezen resničnejša od vsake zemeljske izkušnje.


ZAGROŻONE MAŁŻEŃSTWO

Preberite še:
Molitev, ko vam gre mož ali žena na živce

2. Da bi izpolnil svoje poslanstvo v zakonu

Možje, ljubíte svoje žene, kakor je Kristus vzljubil Cerkev in dal zanjo sam sebe, da bi jo posvetil, ko jo je očistil s kopeljo vode z besedo, tako da bi sam postavil predse veličastno Cerkev, brez madeža, gube ali česa podobnega, da bo sveta in brezmadežna. Tako so tudi možje dolžni ljubiti svoje žene kot svoja lastna telesa. Kdor ljubi svojo ženo, ljubi sebe. (Ef 5,25-28)

Gospod, po tvoji volji se je moj mož prek zakramenta svetega zakona približal svetosti. Napolni njegovo srce z ljubeznijo in mu pomagaj uresničiti svoje poslanstvo s posnemanjem tebe.

TA MYŚL ODMIENI TWOJĄ RELACJĘ
Almos Bechtold/Unsplash | CC0

3. Da bi tvojo ljubezen prenašal na najine otroke

In vi, očetje, ne jezite svojih otrok, temveč jih vzgajajte v Gospodovi vzgoji in opominjanju. (Ef 6,4)

Sveti Duh, napolni moževo srce s svojim mirom, da bo prek tebe otrokom izkazoval ljubezen. Daj mu potrebno potrpežljivost in modrost, da bo otroke znal vzgajati v kreposti in veri. Pomagaj mu, da bo znal najine otroke voditi po pravi poti in jih spodbujal, naj ostanejo v tvoji bližini.


KŁÓTNIE O NIC

Preberite še:
Vprašanje, ki bo pomirilo večino zakonskih prepirov

4. Za dobro naše družine

Moj Bog, bogat, kakor je, bo po svojem bogastvu v veličastvu potešil vse vaše potrebe v Kristusu Jezusu. (Flp 4,19)

Gospod, ti veš, kaj potrebujemo. Prosim te, daj možu milost, da bo modro ravnal z našim imetjem, da bo “ubog v duhu” in velikodušen do ubogih.

5. Da bi postal moški, kakršnega si poklical

Budni bodite, stojte trdni v veri, možati bodite, bodite močni! Pri vas naj se vse dela iz ljubezni. (1 Kor 16,13-14)

Gospod, izročam ti vse moževe odločitve, njegove načrte, skrbi in vse, kar je. Naj bo močan v tvoji ljubezni in naj svojo moč zasidra v veri. Naj postane moški, kakršnega si poklical: pogumen, vesel in velikodušen. Naj raste v veri, upanju in ljubezni.


CECILIA FINK

Preberite še:
“Če se vrtim okoli same sebe, ne bom nikoli srečna. Ustvarjeni smo za druge”

6. Da bi znal razločevati in se modro odločati

Če pa komu od vas manjka modrosti, naj jo prosi od Boga, ki jo vsem rad daje in ne sramoti – in dana mu bo. (Jak 1,5)

Jezus, kamorkoli prideš, delaš dobro. Prosim te, daj možu milost, da bo hodil za teboj. Da se bo v moči modrosti zavedal, da imajo njegove izbire posledice za vso družino. Razsvetli njegovo srce z lučjo Svetega Duha, da bo trdno in z zaupanjem napredoval skozi vse preizkušnje. Amen.

Sveta Marija, mati Božja, ogrni mojega moža s svojim plaščem, da bo prejel milosti, ki so potrebne, da postane varuh naše družine po zgledu svetega Jožefa. V svojem materinskem objemu mu nakloni občutek varnosti, da se nikoli ne bo počutil zapuščenega. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


NURIA CHINCHILLA

Preberite še:
“Žalostno je, če šef ne razume, da morajo starši ob primerni uri domov k družini”


MOTHER CHILD

Preberite še:
Najmočnejša materina molitev za njene otroke


BARKOLA

Preberite še:
“Martinovo je dan druženja s prijatelji, kupci, z vsemi, ki so nam med letom pomagali”

Tags:
molitevzakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.