Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 26. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Ali pozitivno mišljenje resnično deluje?

WOMAN

Nick Starichenko - Shutterstock

Javier Fiz Pérez - objavljeno 14/11/18

Vedno več je znanstvenih dokazov o moči mišljenja tako v pozitivnem kot v negativnem smislu, tako pri zdravljenju kot pri denarju, delu in odpiranju novih možnosti kot pri zapiranju vase, bankrotu, izgubi službe in omejevanju možnosti

Pozitivno mišljenje je moč, ki se jo lahko nauči uporabljati prav vsakdo izmed nas. Kdor ga prakticira, hitro izkusi, da posamezniku pomaga napredovati in da v svetu naredi veliko dobrega. Pri tem ne gre le za mnenje ali teorijo, ampak za preizkušeno dejstvo.

Raziskovalci na oddelku za fiziologijo Univerze v Kolumbiji v ZDA so z radioaktivnimi izotopi označili protitelesa v krvi in dokazali, da minuta negativnih in samouničevalnih misli zadošča, da se za šest ur poslabša človekova imunska sposobnost.


EDUKACJA DOMOWA, JAK ZNALEŹĆ CZAS WOLNY

Preberite še:
Najboljši način za motiviranje otrok

Martín Seligman, avtor koncepta pozitivne psihologije, na podlagi neizpodbitnih znanstvenih dokazov in raziskav pokaže, kako so pozitivno naravnane osebe z optimizmom premagale težke bolezni, osebne tragedije in zelo težke konflikte. Ko se je okrog njih vse začelo rušiti, so se s pozitivnim mišljenjem spremenili v junake in rešitelje lastnega življenja.

Prevzeti odgovornost

Zato je pomembno, da prevzamemo odgovornost za to, kar mislimo o sebi, o svoji resničnosti, o drugih in o prihodnosti. Bližnja prihodnost je neposredno odvisna tudi od nas samih. Lahko smo sami sebi kazen ali nagrada. Vsaka misel, drža in dejanje tkejo zgodbo našega življenja. Nujno bomo namreč želi, kar smo posejali.

Energetski tok pozitivnih misli poraja vzroke, katerih učinki so vidni v konkretnem življenju. Predstavljajte si svoje zdravje, rešitev svojih težav, uspeh vašega podjetja in uresničitev svojih idealov.


MISA MARINCEK

Preberite še:
“Dan začenjam in končujem s pozitivnimi mislimi”

Ustvarjalna moč pozitivnih misli v življenju deluje, če jo uporabljamo nadzorovano usmerjeno in sproščeno.

Večji del ureditve našega življenja in dobljenih rezultatov je neposredno vezanih na naše temeljno verovanje in arhetipska prepričanja. Ko se pozitivno mišljenje pretvori v življenjsko gotovost, se spremeni tudi naše življenje.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.
Preberite še:
Če ste na tleh, pustite, da vas ohrabrijo te misli


MOTHER SON

Preberite še:
5 načel pozitivne komunikacije z vašim otrokom


WOMAN,OUTSIDE,BORED

Preberite še:
Je žalost lahko pozitivna?

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.