Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Resničnost materinstva zajeta v eni minuti

HAPPY FAMILY

Story of This Life | YouTube | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 17/11/18

V videu, ki je na spletu postal pravi hit, je v zgolj 60 sekundah povzeto, zakaj je biti mama nekaj, česar se moramo veseliti

Drži, da je materinstvo izkušnja, ki ženski povsem spremeni življenje. Običajno bodoča mamica v to obdobje vstopa z zavedanjem, da to ne bo ravno mačji kašelj. Neprespane noči, otrokovi krči, gora umazanega perila, tesnoba, frustracije in včasih celo osamljenost. Vse to je sestavni del starševstva.

Medtem ko se sicer lahko “tolažimo”, da bo tudi to minilo, pa je dobro na stvari pogledati tudi z druge perspektive. Slednjo prikazuje video, ki je zaokrožil po spletu in nam sporoča, da kljub temu, da je s prihodom otroka potrebnega tudi veliko odrekanja, dobimo tudi ogromno v zameno.


FAMILY

Preberite še:
Materinstvo lahko živi tudi ženska, ki nima svojih otrok

Blagoslov in čast

Res je, da nimamo več toliko časa zase, a dotik nežnih dojenčkovih las, njegov vonj, veselje ob tem, ko ga gledamo, kako raste v prijaznega in ljubečega posameznika, je vreden veliko več.

Zakaj se ne bi zato za trenutek ustavili in cenili to, kakšen blagoslov in čast je, da nas nekdo lahko pokliče mami (ali ati). Spomnimo se, da je to potovanje, ki se ga moramo veseliti.


ANA PAVEC

Preberite še:
Ženske si znamo stvari zelo zakomplicirati

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Barbara Oprčkal.


FAMILY

Preberite še:
Zavrnila sem teste v nosečnosti in ginekologa pustila odprtih ust


MOTHER THERESA

Preberite še:
10 citatov matere Terezije, ki se bodo dotaknili vašega srca


MOTHER QUOTES

Preberite še:
15 čudovitih misli o moči materinske ljubezni

Tags:
nosečnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.