Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 12. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Tri molitve za preobremenjeno mamo

ZMĘCZONA MATKA

Shutterstock

Meta Zajec Bevk - objavljeno 01/12/18

Pridejo dnevi, ko je videti, da so se na nas zgrnile vse težave tega sveta in da nimamo niti možnosti niti moči, da bi postorile vse

Mame smo lahko zelo hitro preobremenjene. Zato potrebujemo pomoč in milost, ki prihaja od zgoraj in se zliva v naš vsakdanjik.

Tu so tri molitev za preobremenjeno mamo.


KOBIETA Z ZAMKNIĘTYMI OCZAMI

Preberite še:
10 stvari, ki jih počne vsaka ženska, a tega noče priznati

Molitev za mamo, ki potrebuje počitek

Biti mama je fizično in psihično zelo utrujajoče. Ko že misliš, da več kot toliko zares ne zmoreš, pride še nekaj, kar zahteva tvojo pozornost in energijo. Dobra novica pri vsem tem je, da lahko najdeš počitek pri našem Gospodu.

Nebeški Oče, danes predte prihajam ponižna in izčrpana. Prosim te, da Ti nosiš moja bremena. Prosim te, dvigni mojega duha in me napolni s svojo ljubeznijo in mirom, da bom poživljena in prenovljena. Gospod, napolni me z nebeško hrano in mi daj moč, da zdržim v svoji materinski vlogi.

Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi in jaz vam bom dal počitek. (Mt 11,28)

MOM,SON,FRUSTRATED,MESS

Preberite še:
Včasih imam občutek, da sem mati samohranilka

Molitev za zaskrbljeno mamo

Z rojstvom otroka v naše življenje pride tudi veliko skrbi. Z leti skrbi ni vedno manj, kvečjemu več oziroma se spreminjajo. Bolj kot smo zaskrbljeni, bolj bi morali moliti. Ko boste torej naslednjič zaskrbljeni, se s to molitvijo obrnite na Gospoda.

Gospod Bog, verujem vate in se nate zanašam. Zahvaljujem se ti za milost in vse darove, ki jih namenjaš meni in moji družini. Zopet prihajam predte in te prosim, da se zgodi tvoja volja v situaciji, s katero se soočamo.  Vodi moje srce, moje misli in me ohrani osredotočeno na tvojo voljo. Gospod, prosim pošlji svojega Duha, da moji duši podari mir in da je z mano na tej poti.

Nič ne skrbite, ampak ob vsaki priložnosti izražajte svoje želje Bogu z molitvijo in prošnjo, z zahvaljevanjem. In Božji mir, ki presega vsak um, bo varoval vaša srca in vaše misli v Kristusu Jezusu. (Flp 4,6-7)

MUM; TIRED; TABLE

Preberite še:
Mama je vreme družine

Molitev za potrpežljivost

Materino delo je lahko videti zelo dolgotrajno in dolgočasno. Poznate tisti grozen občutek, ko ste nekaj storili že desetkrat v istem dnevu, videti pa je, kot da že mesece ni nihče storil tega? Otroci ne odrastejo čez noč in matere žal pogosto spregledamo Božji načrt zanje, saj ga je težko videti na tem vrtiljaku čustev in začaranih krogov neskončnih opravil in dolžnosti. Zato lahko mame molimo za potrpežljivost z naslednjimi besedami:

Gospod Bog, vem, da imaš načrt za moje otroke in zahvaljujem se in te slavim, ker si mi omogočil biti njihova mama. Razočarana sem, ker ni videti sadov v tem, kar delam. Gospod, prosim Te, daj mi potrpežljivost, da poslušam Tvojo besedo pri vzgoji mojih otrok. Nauči me počakati v upanju in zaupanju vate, da se bo vse zgodilo po tvoji volji in ob tvojem času.

Upaj v Gospoda, bodi močan, tvoje srce naj se opogumi, upaj v Gospoda. (Psalm 27,14)

Vir: Spletna stran iMom


woman crying

Preberite še:
Česa se naši otroci učijo, ko nas vidijo jokati?


MOTHER CHILD

Preberite še:
18 kratkih in jasnih nasvetov proti izgorelosti za mame


TIRED DAD

Preberite še:
5 iger, ki se jih lahko igrate z otroki, tudi ko ste na smrt utrujeni

Tags:
družinamolitevotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.