Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Kako se je patru Piju na božič čudežno prikazal novorojeni Jezus

PADRE PIO

Mondadori Portfolio | Getty Images

Philip Kosloski - objavljeno 25/12/18

Priče potrjujejo, da so v naročju patra Pija videle dete Jezusa

Sveti pater Pij je imel zelo rad božič. Že od svojega otroštva je opravljal posebno pobožnost k novorojenemu Jezusu.

Kapucin pater Joseph Mary Elder pravi: “V Pietrelcini, svojem domačem kraju, je jaslice pripravljal kar sam. Delati jih je začel že v oktobru. Ko je s prijatelji pasel ovce, je poiskal glino, da je lahko izdelal majhne kipce – pastirje, ovce in svete tri kralje. Še posebej se je potrudil z oblikovanjem deteta Jezusa, ki ga je popravljal vse dotlej, dokler ni čutil, da je pravi.”

To pobožnost je gojil vse svoje življenje. V pismu svoji duhovni hčerki je zapisal: “Ko se je začela božična devetdnevnica v čast detetu Jezusu, se mi je zdelo, kot bi se moj duh znova rodil v novo življenje … kot da bi bilo moje srce premajhno, da bi sprejelo vse nebeške blagoslove.”


Sombra Padre Pio

Preberite še:
7 duhovnih nasvetov patra Pija

Za patra Pija je bila polnočna maša še posebej veselo praznovanje. Vsako leto je skrbno maševal po več ur skupaj. Njegova duša se je z velikim veseljem, ki so ga tudi drugi zlahka opazili, dvigala k Bogu.

V sijaj luči ovito dete

Poleg tega so priče povedale, da so videle, da je pater Pij v rokah držal novorojenega Jezusa. To ni bil kip iz porcelana, ampak sam novorojeni Jezus v čudežnem videnju.

Renzo Allegri pripoveduje naslednjo zgodbo:

Ko smo čakali na sveto mašo, smo molili rožni venec. Pater Pij je molil z nami. Nenadoma sem v siju svetlobe zagledal, da je v njegovih rokah novorojeni Jezus. Pater Pij je bil spremenjen, njegove oči so strmele v sijočega otroka, na njegovem obrazu je bil osupel nasmeh. Ko se je videnje končalo, je pater Pij iz mojega pogleda ugotovil, da sem vse videl. Približal se mi je in mi rekel, naj o tem nikomur ne govorim.

PADRE PIO, I ABSOLVE YOU

Preberite še:
5 kratkih molitev patra Pija, ki jih imate lahko vedno pri sebi

Podobno zgodbo je povedal pater Raffaele da Sant’Elia, ki je mnogo let živel poleg patra Pija.

Bilo je leta 1924. Vstal sem, da bi šel k polnočnici. Hodnik je bil ogromen in temen in edina razsvetljava je bil plamen majhne oljenke. Skozi sence sem videl, da se je tudi pater Pij napotil proti cerkvi. Odšel je iz svoje sobe in počasi stopal po hodniku. Opazil sem, da je ovit v snop luči. Natančneje sem pogledal in videl, da ima v rokah dete Jezusa. Samo stal sem tam povsem prevzet na pragu svoje sobe in padel na kolena. Pater Pij je šel mimo mene, ves sijoč. Niti opazil me ni.

Odprimo svoja srca Jezusu

Ti nadnaravni dogodki osvetljujejo globoko in neomajno ljubezen patra Pija do Boga. Njegovo ljubezen sta zaznamovali preprostost in ponižnost, njegovo srce pa je bilo odprto za vse, kar je imel usmiljeni nebeški Oče zanj v načrtu.

Tudi mi na božični dan odprimo svoja srca in sprejmimo novorojenega Jezusa. Naj nas ob nedoumljivi Božji ljubezni prevzame pristno krščansko veselje.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.


DEPRESSION

Preberite še:
Si obupan ali žalosten? Zmoli molitev patra Pija


PADRE PIO

Preberite še:
Ko je pater Pij za koga molil, je uporabil to učinkovito molitev


FRANKIELEN ZAMPOLI

Preberite še:
V nosečnosti je doživela možgansko smrt, a je po štirih mesecih rodila dvojčka

Tags:
božič
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.