Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 17. junija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Preprosta molitev za božični dan

MOTHER,MARY,JESUS,BIRTH

Waiting For The Word | CC BY 2.0

Philip Kosloski - objavljeno 25/12/18

Danes se za trenutek ustavite in zmolite to molitev

Zanimivo je, da je božič pogosto eden izmed tistih dni v letu, ko najtežje najdemo čas za molitev. Vse te dejavnosti in veseljačenje pa nas lahko odvrnejo od resničnega pomena božiča.

Sredi vseh daril ter obiskov družine in prijateljev si vzemite trenutek za molitev. Ni treba, da je dolga, že nekaj minut nam lahko pomaga umiriti dušo in povzdigniti srce k Bogu.


UPSET WOMAN

Preberite še:
Vas hromi tisoč skrbi? Ta kratka molitev vam bo pomagala

Med kratkim premorom vam je lahko v pomoč ta kratka in preprosta molitev sv. Janeza XXIII., ki se dotika bistva božiča in Boga prosi za pomoč, da bi na svetu zavladal mir. Ne le zunanji, temveč resničen in trajen mir, ki se začne v človekovi duši.

O sladko betlehemsko Dete,daj, da bomo z vsem srcem dojelito globoko božično skrivnost.Podeli ljudem v srcih tisti mir,ki ga včasih tako obupano iščejoin ki jim ga lahko podeliš le ti.Pomagaj jim, da se bodo med seboj bolje poznali,da bodo živeli kot bratje in sestre,otroci istega Očeta.Razodeni jim tudi svojo lepoto, svetost in čistost.V njihovih srcih prebudiljubezen in hvaležnost za svojo neskončno dobroto.Vse skupaj združi v svoji ljubezni.In nam podeli svoj nebeški mir.Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


MARJAN GRDADOLNIK

Preberite še:
“Za izvajalce je najlepše, da lahko poslušalcem podarimo čudovito glasbo in doživetje božiča”
Preberite še:
To je legenda, ki se skriva za najbolj priljubljeno božično rožo


PADRE PIO, I ABSOLVE YOU

Preberite še:
5 kratkih molitev patra Pija, ki jih imate lahko vedno pri sebi

Tags:
božičmolitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.